Nail Art Design: Water Marble

Als je wil dat je nagels er uitzien alsof je rechtstreeks uit de nagelsalon komt, probeer dan de water marble nail art. Deze manicure ziet er super profi uit, terwijl je het gewoon zelf thuis voor elkaar kunt krijgen. In deze post leg ik je precies hoe je deze techniek zelf onder de knie kunt krijgen.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Water Marble Nail Art

Tijd: ongeveer 1 uur

Niveau: gevorderd

Benodigdheden

– Plastic bekertje met water op kamertemperatuur

– Verschillende kleuren nagellak (ik gebruik Essie Blanc, Watermelon en Licorice)

– Saté prikker of rosewood stick

– Nagellakremover

– Watjes

Tip: leg alles van tevoren klaar zodat je tijdens het lakken van je nagels niet nog iets hoeft te pakken. Ook is het handig om een tafelkleed of krant als ondergrond te gebruiken, omdat het nogal een kliederboel kan worden.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Stap 1

Begin met een goede basecoat. Ik zelf gebruik altijd de “Help me grow” basecoat van Essie. Daarover heen breng ik een laagje witte nagellak aan, omdat de water marble nail art dan mooier uitkomt qua kleur.

Processed with VSCOcam with g3 presetProcessed with VSCOcam with g3 preset

Stap 2

Begin met het druppelen van de eerste kleur nagellak in het middel van het bekertje met water. Ik begin met de witte kleur.

Stap 3

Druppel vervolgens de overige kleuren steeds op de voorgaande kleur. Je zult zien dat de ‘ringen’ zich verspreiden. Uiteindelijk krijg je een soort ‘bulls eye’  motief.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Stap 4

Trek met je saté prikker of rosewood stick voorzichtig een patroontje in de nagellak. Je kunt bijvoorbeeld een bloemetje maken door via verschillende punten aan de zijkant je saté prikker of rosewood stick naar het midden te trekken. Of door de strepen naar beneden te trekken, ontstaat er een uniek ‘pauw’ motiefje. Op de foto zie je het bloemenmotief.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Stap 6

Nu wordt het spannend! Als je motiefje naar behoren is, dan doop je je vinger in de nagellak. Haal met de saté prikker of rosewood stick de overtollige nagellak uit het water, en haal je vinger uit het bekertje.

Stap 7

Je zult zien dat het motief nu om je nagel heen gevouwen zit. De overtollige nagellak kun je weghalen met een watje met nagellakremover. Ik gebruik zelf altijd remover zonder aceton, dat is beter voor je huid. Als je niet van geklieder houdt, dan kun je je vinger ook voordat je hem in het water doopt, afplakken met plakband. Hierdoor hoef je minder nagellak weg te poetsen. Ik vind dit teveel werk van tevoren, dus ik kies ervoor om de overtollige nagellak gewoon weg te poetsen.

Processed with VSCOcam with g3 preset Processed with VSCOcam with g3 preset

Stap 8

Herhaal de voorgaande stappen voor al je vingers, en doe een goede topcoat over je nail art zodat hij goed blijft zitten. Ik gebruik zelf altijd de INM out the door topcoat.

Processed with VSCOcam with c1 preset

Het resultaat: een super profi nail art die je gewoon zelf thuis kunt maken! En zoals je ziet heb ik mijn outfit aangepast aan mijn manicure 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s