Recept: Salade met Tuinbonen

Voor mij een hele belangrijke vraag: wat eten we vandaag? Ik vind het heerlijk om te bedenken wat ik ’s avonds op tafel zet. Waarom? Omdat eten leuk, maar vooral ook lekker is!

Maar er is niets vervelender om TOTAAL geen inspiratie te hebben. Thank God voor de handige app van de Albert Heijn! Als ik dus echt inspiratieloos ben, typ ik gewoon wat ingrediënten in binnen de recepten catalogus van Allerhande en kijk wat eruit komt.

Dit overkwam me dus ook vandaag. Omdat ik nog wat tuinbonen in de vriezer heb liggen, ging ik op zoek naar een lekker en vooral gezond gerecht. Zo na het weekend is het hoog tijd voor een balansdag 😉

Dit kwam eruit: Salade met Tuinbonen

Processed with VSCOcam with f2 preset

Wat heb ik gebruikt? 

Ik pas recepten altijd zelf aan, dus ik heb er wat dingen bijgedaan en wat dingen weggelaten. Voor het originele recept, klik hier.

Voor twee personen heb ik gebruikt:

– 150 gram tuinbonen uit de vriezer

– 150 gram erwtjes uit de vriezer

– 2 stengels bleekselderij

– 1 bosui

– 1/2 komkommer

– 1 el grove mosterd

– 1 el witte wijn azijn

– 3 el olijfolie

– 1 handje vol fêta blokjes

Bereiding

1. Klop de olie met de azijn en de mosterd tot een dressing.

2. Doe de tuinbonen en erwtjes in een kom en giet er kokend water bij. Dek de kom af met bijvoorbeeld een bord en laat dit even een paar minuten staan.

2014-07-28 18.15.26

3. Snijd de bosui en bleekselderij in dunne plakjes.

4. Schaaf met een kaasschaaf plakken van de komkommer, en snijd ze in dunne reepjes. Ziet er leuk uit, en het oog wil ook wat;)

5. Deze stap kun je eventueel overslaan, maar ik “dubbel-dop” de tuinboontjes altijd. Ik haal het buitenste vliesje er dus altijd af. Hoewel je deze vliesjes gewoon kunt eten, vind ik de boontjes zonder vliesje persoonlijk lekkerder. Dat ziet er dan zo uit:

2014-07-28 18.29.40

6. Doe de groenten in een kom, maar laat wat komkommer achter voor de garnering van je bord. Giet de dressing erover en laat het zo’n 30 minuten staan.

2014-07-28 18.38.02-2

Kijk nou eens hoe mooi deze verzameling groenten eruit ziet!

7. Schep de salade op een bord, garneer met de overgebleven komkommer linten en leg wat blokjes fêta over de salade.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Om hem echt als maaltijdsalade te maken, heb ik er zelf nog wat linzen doorheen gedaan. Mocht je hier niet van houden, kun je er ook een lekker stokbroodje of wat aardappeltjes bij eten. Voor de vleeseters onder ons: vervang de fêta bijvoorbeeld voor gegrilde kipreepjes. Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s