Nail Art Design: Freehand Aztec

Een outfit is voor mij pas compleet wanneer mijn nagels afgestemd zijn op de rest van mijn look. Sterker nog: er zijn zelfs dagen waarop ik mijn outfit afstem op mijn nagels….

Onlangs heb ik een indian-look jasje gekocht, en dit is voor mij de uitgelezen kans om weer eens wat aztec nail art te proberen. Hieronder laat ik je zien hoe je dat zelf voor elkaar kunt krijgen!

Processed with VSCOcam with g3 preset

De freehand aztec nail art kenmerkt zich door de vele streepjes, stippen en felle kleuren. De reden waarom het “freehand” wordt genoemd, is omdat je de tekeningen uit je “vrije hand” op je nagel zet. Bij dit design kun je dus geen gebruik maken van handige hulpmiddelen zoals plakband of sjablonen. Je kunt ervoor kiezen om op al je nagels hetzelfde patroontje te doen, maar ik heb hier gekozen voor een verschillend patroontje op elke nagel, maar wel met dezelfde kleuren.

Zoals ik al zei: ik heb deze manicure dus gebaseerd op een jasje dat ik heb aangeschaft. Dit is het jasje:

fringe_jacket0001

Bron foto: modemusthaves.nl

Maar hoe pak je dat nou aan, zo’n aztec manicure? Ik leg het je stap voor stap uit!

Stap 1: 

Iedere nail art creatie begint met het gebruiken van geschikt materiaal. Ik heb voor deze manicure gebruik gemaakt van een dotting tool en van een striper. Deze heb ik gekocht bij het Kruidvat van het merk Essence. Processed with VSCOcam with g3 preset De dotting tool heeft twee verschillende groottes. Hiermee kun je kleine en grote stippen maken. Mocht je het zonde vinden om een doting tool aan te schaffen, dan kun je ook gewoon het uiteinde van een schuifspeldje gebruiken om stippen te maken. Voor de kleinere stippen kun je dan een saté prikker gebruiken.

Stap 2

Kies je kleuren! Ik heb gekozen voor:

– Geel (Big Yellow Taxi van Ciaté)

– Oranje (Mod-ern Girl van OPI)

– Zwart (Licorice van Essie)

– Wit (Blanc van Essie)

– Blauw (Rush Blue van Hema)

2014-07-31 20.48.20

Stap 3

Begin met de basis. Zet willekeurig wat strepen op je nagels. Ik heb op mijn duimen bijvoorbeeld wat horizontale strepen gemaakt, die ik later met stipjes en strepen ga opleuken. Op mijn wijsvinger heb ik ook gekozen voor horizontale strepen, maar op mijn middelvinger heb ik driehoeken geplaatst. Je hoeft in deze stap nog niet heel strak te werken, want je maakt later pas je strakke strepen met de striper.

Om heel eerlijk te zijn ziet deze basis er niet heel mooi uit, het lijken wel een soort vlaggen. Ik heb dit wel vaker met aztec nail art. Je denkt dan: oh mijn god wat gaat dit worden, maar je zult zien dat als je je nail art af gaat maken met strepen en stippen dat het er ineens super leuk uitziet.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Stap 4

De finishing touch! Nu kun je beginnen met de strepen en stippen, mits je basis-laag goed droog is natuurlijk. Pak hiervoor een stukje aluminium folie en druppel wat nagellak van de kleur die je wil gebruiken op het oppervlak. Zo hoef je niet met de dotting tool of met de striper in je potje te dopen. Je gaat op deze manier zuiniger op met je nagellak en je kunt netter werken.

Hieronder zie je welke patroontjes ik allemaal heb toegevoegd aan de basis:

2014-08-01 15.40.19Dat ziet er meteen een stuk anders uit! Als de lak goed droog is, kun je de nail art afwerken met een goede topcoat. Zo blijft je nail art goed zitten en kun je dus langer genieten van het eindresultaat 🙂

Wil jij ook aan de slag met aztec nail art maar ben je niet zo’n fan van het patroontje dat ik heb gebruikt? Kijk dan bijvoorbeeld op Pinterest om wat inspiratie op te doen. Ik hoop dat ik je zo goed heb uit kunnen leggen hoe je deze printjes zelf kunt maken, veel lak-plezier!

Processed with VSCOcam with g3 preset

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s