Recept: Comfort Food

Helaas komen ze vaker voor dan ik zou willen: van die druilerige dagen waarop je het liefst op de bank kruipt met een dekentje, een warme kop thee en een bord vol lekker eten.

Vandaag is zo’n dag en dus is het de hoogste tijd voor een lekker comfort food recept. Hieronder laat ik je zien hoe je zo’n gerecht binnen 15 minuten zelf kunt maken!

Processed with VSCOcam with g3 preset

Comfort food betekent voor mij een recept met kaas, veel kaas. Ik ben echt een kaasfreak!

Ik heb gekozen om een simpel pasta gerecht te maken met sperziebonen, munt, citroen en halloumi. Nu zul je denken: waar is de kaas?? Nou, halloumi is een Cypriotische geitenkaas met een heerlijke, zoutige smaak. Het is eigenlijk een soort kruising tussen mozzarella en feta en door zijn stevige structuur is het de ideale kaas om te grillen of te bakken. De kaas smelt niet, maar krijgt een lekker krokant korstje. Omdat de kaas zo zout is, is het erg lekker om hem te combineren met citroen zoals in dit gerecht, maar met pompoen, zoete aardappel of perzik is halloumi ook erg lekker. Je kunt halloumi kopen bij de Turkse supermarkt.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Aan de slag!

Voor 2 personen heb je nodig:

– 150 gram geraspte halloumi (te koop bij de Turkse supermarkt)

– 250 gram sperziebonen

– Ingemaakte citroen (te koop bij de Turkse supermarkt)

– Gedroogde en verse munt, fijngehakt (toevoegen naar smaak)

– 150 gram (volkoren of spelt)pasta

– 1 kippenbouillon tablet

Mocht je geen Turkse supermarkt in de buurt hebben, kun je ook parmezaanse kaas en gewone citroen gebruiken.

Stap 1:

Kook de pasta beetgaar in de kippenbouillon. Kook ondertussen ook de sperziebonen beetgaar.

Stap 2:

Hoewel ik eerder aangaf dat halloumi heerlijk is om te bakken of grillen, heb ik hem voor dit gerecht geraspt. Voeg de gedroogde munt toe aan de geraspte kaas.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Stap 3: 

Leg een deel van de geraspte kaas in een mengkom, schud de pasta erop en strooi vervolgens de overgebleven kaas hierover heen. Meng het geheel goed zodat de kaas een beetje door de pasta smelt.

Stap 4: 

Meng de pasta met de sperziebonen, strooi wat (ingelegde) citroenschil over het bord en maak het geheel af met de verse munt.

Stap 5: 

Kruip lekker op de bank met een dekentje, zet een leuke film op en geniet van je bordje comfort food. Zo kom je die druilerige dag wel door 😉

Processed with VSCOcam with g3 preset

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s