Nail art design: Dotting

Wanneer je zelf wilt beginnen met het toepassen van nail art, moet je uitkijken dat je ideeën niet meteen te hoog gegrepen zijn. Als elke creatie telkens mislukt omdat je de techniek net niet onder de knie hebt, kan dit erg demotiverend werken. Mijn motti is: begin simpel!

Hieronder leg ik je uit hoe je de dotting techniek onder de knie krijgt, zodat je zonder al teveel inspanning toch een leuk eindresultaat kunt krijgen:)

2014-08-03 21.48.14

Voor deze manicure heb ik gebruikt:

– Grijze nagellak voor de basis (Miss Stone Heart van H&M)

– Zwarte, witte en roze nagellak voor de stippen (Licorice, Blanc, en Watermelon van Essie)

– Een matte topcoat van de Hema

– Een dotting tool

[Foto van het materiaal]

Stap 1

Begin met het aanbrengen van de basiskleur. Je kunt natuurlijk elke kleur gebruiken die je mooi vindt, zoals je kunt zien heb ik hier twee laagjes van de kleur grijs gebruikt.

2014-08-03 21.17.46-1

Stap 2

Gebruik de matte topcoat om een mat effect op je nagels te creëren. Op deze manier komen de stipjes die je op je nagel zet mooier uit.

Stap 3

Nu kun je lekker aan de slag met je dotting tool! Ik heb er zelf een bij het Kruidvat gekocht van het merk Essence, deze kost € 1,99 euro. Mocht je geen dotting tool willen aanschaffen, kun je voor de dikke stippen het uiteinde van een schuifspeldje gebruiken en een saté prikker voor de dunne stippen. Ik begin met het aanbrengen van de zwarte kleur. Ik heb een soort halve cirkels gemaakt met het dikke uiteinde van mijn dotting tool, en heb daarbinnen kleinere stipjes gemaakt met het dunne uiteinde.

2014-08-03 21.38.05

Stap 4

Tot slot heb ik met de witte kleur cirkeltjes gezet op de nog lege plekken op mijn nagel. Ik heb ze eigenlijk een beetje half door de zwarte cirkels gezet. Op mijn pink heb ik de roze kleur gebruikt in plaats van de witte, om toch nog een beetje kleur toe te voegen aan deze manicure.

2014-08-03 21.48.14

Zo heb je in 4 stappen een super mooi resultaat, dat je als beginner makkelijk voor elkaar kunt krijgen! Natuurlijk kun je altijd nog variëren met kleur en vorm. Je kunt de stippen bijvoorbeeld ook in verticale rijen over je nagel verdelen. Ik zou zeggen: leef je uit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s