Nail Art Design: Striping tape en plastic folie

De mogelijkheden met nail art zijn eindeloos: er zijn tal van technieken die je kunt gebruiken om je nagels net wat origineler te maken dan wanneer je ze ‘gewoon’ in één kleur lakt.

Vandaag laat ik je zien hoe je twee technieken ook super makkelijk met elkaar kunt combineren voor een leuk effect! Ik heb namelijk striping tape gebruikt, met daarover heen een soort stempel techniek met plasticfolie. Heel simpel, met een super origineel resultaat!

Processed with VSCOcam with m5 preset

Zoals je ziet, heb ik pasteltinten gebruikt voor deze creatie. Dit heb ik niet zonder reden gedaan: ik vind dat je altijd zo bruin lijkt als je pasteltinten draagt of op je nagels hebt:) En aangezien ik de afgelopen dagen in Spanje hard heb gewerkt aan mijn tint, mag ik mijn bruine huid best een beetje showen!

Wat heb je nodig:

– Verschillende kleuren nagellak, je kunt kiezen voor kleuren die dicht bij elkaar liggen voor een subtieler effect, of juist kleuren die heel erg verschillen voor een wat heftiger effect. Ik heb gekozen voor: Hema Pastel Lilac, Hema Pastel Blue, Hema Brisk Lilac en als basiskleur Essie Blanc.

– Striping tape (te koop via internet, ik ben het nog in geen enkele winkel tegen gekomen)

– Plastic folie (ik heb de lege verpakking van mijn wattenschijfjes gebruikt, maar je kunt ook huishoudfolie gebruiken)

Aan de slag!

1. Lak je nagels in een basiskleur. Zoals je kunt zien, heb ik wit als basis gepakt.

2. Plak de striping tape op je nagel in het gewenste patroon. Ik heb zelf gekozen voor een kruis, maar je kunt natuurlijk ook meerdere strepen zetten, mogelijkheden te over!

3. Druppel de kleurtjes nagellak op een schoteltje, bekleed met aluminium folie. Pak het stuk plasticfolie en vorm er een soort balletje van. Druk het folieballetje op de kleurtjes en stempel als het ware de nagellak op je nagels.

4. Zodra je tevreden bent met het motief, haal dan de striping tape van je nagels. Het is het beste om dit te doen als de nagellak nog nat is.

5. Haal de overtollige nagellak op je huid weg met wat nagellakremover.

6. Werk je nagels af met een goede topcoat, en je kunt weer een paar dagen genieten van je creatie!

1408606489.209040.IMG_3147

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s