Nail art design: Luipaardenprint

Het weekend staat bijna voor de deur, en dat betekent dat je altijd wel wat mag uitpakken met een leuk nail art design op je nagels. Vandaag heb ik gekozen voor een techniek die je toch echt uit je losse pols moet schudden en waar je weinig hulpmiddelen voor kunt gebruiken: een luipaarden design!

Verder zit er in deze manicure ook nog een leuk kleurverloop. Wil je zelf aan de slag? Ik leg je hieronder stap voor stap uit hoe het moet:)

2014-08-29 14.12.29

Aan de slag:

Ik heb gebruikt:

  • Hema Longlasting (blauw)
  • H&M Miss Stone Heart (grijs)
  • Essie Licorice (zwart)
  • Fine details brush van Flormar
  • Washi tape van de Hema (soort plakband)

Nail art stap 1: kleurverloop

Lak je nagels met de grijze kleur. Laat dit goed drogen, door bijvoorbeeld een quick dry spray of sneldrogende topcoat te gebruiken. Ik heb zelf de quick dry spray van Flormar. Als je nagels goed droog zijn, plak je de plakband op je nagels op de plek waar jij de scheidslijn wilt aanbrengen. Ik heb bijvoorbeeld op mijn duim de plakband iets voorbij het midden verticaal geplakt, maar op mijn pink horizontaal in het midden. Je kun zelf even kijken wat je het mooiste vindt. Druk de plakband goed aan, en lak je nagels met de blauwe kleur.

Nail art stap 2: luipaardenprint

Als je nagels goed droog zijn, kun je beginnen met het aanbrengen van de luipaardenprint. Mocht dit de eerste keer zijn dat je een luipaardenprint maakt, oefen dan eerst even op een stukje aluminiumfolie. Kijk ook eens goed op internet naar voorbeeld luipaardenprints om een beetje door te krijgen wat voor vormen en lijnen je moet gebruiken. Mocht het nu niet zo goed lukken, kun je je nagels ook in een lichte basiskleur lakken, wat stippen in een donkerdere kleur aanbrengen en daar de luipaarden lijntjes omheen maken. Je hebt op deze manier iets meer houvast omdat je om de stippen heen kunt werken. Zo heb ik het ook eerst geleerd.

Voor degenen die de techniek sneller onder de knie hebben: breng een klein druppeltje zwarte nagellak aan op een stukje aluminium folie zodat je makkelijk met je kwast de details kunt aanbrengen. Zet met je kwast kleine “kringeltjes” op je nagel (ik kan geen ander fatsoenlijk woord verzinnen om dit goed uit te leggen haha).

Op deze foto zie je wat beter wat ik bedoel:

nail_art_design_leopard_2

Doe dit ook bij de rest van je nagels, werk je nagels af met een goede topcoat en klaar ben je!

nail_art_design_1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s