Nail art design: Pastel Pleasure

Wat worden we toch verwend met deze heerlijke nazomer! Hoewel vele merken hun najaarscollecties al in de schappen hebben liggen, kan ik het toch niet laten om dat zomerse gevoel ook van mijn nagels af te laten spatten. Vandaar dat ik toch weer naar de pastel tinten heb gegrepen voor deze manicure!

Nail art design pastel stripes 1

Aan de slag!

Voor dit design heb ik gebruik gemaakt van striping tape: dunne tape speciaal voor op je nagel. Ik heb mijn tape gekocht bij de webshop Pretty Polish, omdat ik dit soort tape nog nooit in een winkel ben tegen gekomen. Pas wel op: ze hebben zoveel leuke spullen in die webshop dat ik zelf altijd meer aanschaf dan dat ik eigenlijk nodig heb. Maar goed, ik zal vast niet de enige zijn die hier last van heeft 😉

Ben je toch meer van de budget oplossingen? Je kunt ook met gewone plakband werken, maar dan moet je de plakband wel in dunne strookjes knippen. Zelf heb ik dat geduld niet, dus ik pak gewoon mijn striping tape.

Wat heb ik gebruikt?

  • Mintgroene nagellak (OPI Gargantuan Green Grass)
  • Lila paarse nagellak (Hema Longlasting nummer 832)
  • Lichtblauwe nagellak (Hema Longlasting nummer 83)
  • Gouden nagellak voor de basis (Paris Memories nummer 273)

Nail art design pastel stripes utensils

Stap 1

Lak je nagels met de gouden nagellak, dit is je basis. Zorg ervoor dat hij goed droog wordt door bijvoorbeeld een sneldrogende topcoat te gebruiken. Ik gebruik altijd mijn favoriet INM Out the Door. Het is belangrijk dat je de basislaag dun aanbrengt, anders moet je erg lang wachten totdat je verder kunt gaan.

Stap 2

Als je nagellak compleet droog is, plak je de stiping tape in een gewenst patroon op je nagel. Ik heb 1 tape verticaal over mijn nagel geplakt iets voorbij het midden, en 1 tape horizontaal vrij bovenaan mijn nagel. Let op: onthoud goed in welke volgorde je de tape hebt geplakt, dit is belangrijk voor wanneer je de tape gaat verwijderen. Nu is dit bij deze manicure nog niet zo’n probleem, maar als je een ingewikkelder patroon hanteert dan moet je hier extra goed op letten.

Stap 3

Kleur de vlakjes op je nagel in met de pastel tinten. Dit keer heb ik ervoor gekozen om op elke nagel elk vergelijkbaar vlakje in dezelfde kleur te lakken. Je kunt natuurlijk ook afwisselen voor een speelser effect.

Stap 4

Haal de tape voorzichtig van je nagel als de nagellak nog nat is. Werk dus voorzichtig maar niet te langzaam met het aanbrengen van je lak. Neem geen risico en werk gewoon nagel voor nagel bovenbeschreven stappen af, behalve dan het aanbrengen van je basislak 😉

Stap 5

Als je nagellak wat is opgedroogd, kun je dit design afwerken met een goede topcoat. Voor een longlasting resultaat, raad ik je aan om twee laagjes topcoat te gebruiken.

Het resultaat? Nagels die perfect passen bij dit mooie najaarszonnetje, enjoy!!

Nail art design pastel stripes 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s