Nail art design: Gradient

De vorige keer liet ik je zien hoe je de ombre techniek kunt toepassen op je nagels. Vandaag laat ik je een variant hierop zien, namelijk de gradient techniek. In plaats van dat het kleurverloop per nagel te zien is zoals bij ombre, zie je bij gradient nail art een kleurverloop op je nagel.

Het voordeel van deze techniek is dat hij op verschillende manieren aan te brengen is en dat je niet heel secuur hoeft te werken zoals bijvoorbeeld bij de dotting techniek die ik eerder behandeld heb.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Gradient nail art design

Zoals ik hierboven al benoemde, is gradient eigenlijk niets meer of minder dan een kleurverloop. Je kunt het gradient effect op verschillende manieren overbrengen op je nagels, maar vandaag laat ik je de meest simpele manier zien: met een multi effect brush.

Processed with VSCOcam with g3 preset

Dat is een soort plat borsteltje met wijd uitstaande haartjes. Je kunt de multi effect brush bij het Kruidvat kopen van het merk Essence, maar mocht je meer nail art kwastjes willen aanschaffen dan kun je het beste een set bestellen via Ebay. Ik heb daar ooit een setje van 7 kwasten besteld voor 2 euro, waaronder dus deze multi effect brush.

Aan de slag!

1. Kies de kleuren waarmee je wilt werken. Je kunt voor twee totaal verschillende kleuren kiezen, maar je kunt ook twee kleuren gebruiken die wat dichter bij elkaar liggen. Ik heb gekozen voor een lichte kleur groen (mintgroene nagellak van de Hema) en een wat donkere kleur groen (NYC Picnic on the Lawn).

2. Breng een streep van beide nagellakken boven elkaar aan op een schoteltje bekleed met aluminium folie. Wees niet te voorzichtig met de hoeveelheid nagellak, het borsteltje moet wel genoeg nagellak op kunnen nemen.

3. Haal het borsteltje door de lak zodat het goed bedekt is met de nagellak. Haal dan het kwastje over je nagel. Ik heb de donkere kleur aan de bovenkant zitten. Het geeft niet als je wat knoeit op je huid, dit kun je er later afhalen met een watje en wat nagellak remover.

4. Breng een goede topcoat aan, haal de mogelijke restjes nagellak weg en je bent klaar! Simpel en snel he?

Processed with VSCOcam with g3 preset

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s