Recept: Pasta met pompoen en chorizo

Herfst en pompoen zijn voor mij onlosmakelijk met elkaar verbonden. Zeg nou zelf: op een druilerige herfstdag word je toch blij van zo’n vrolijke oranje verschijning? Maar ook op een zonnige dag als vandaag smaakt hij goed hoor 😉

pasta-pompoen-chorizo-2

Pasta met pompoen en chorizo

Ik moet wel eerlijk toegeven dat mijn blijdschap na het aanschouwen van mijn oranje vriend ietwat wegebt als ik begin aan het ontleden van het ding… Mocht iemand tips hebben om dat proces wat te versnellen, ik hoor het graag! Maar goed, uiteindelijk wordt deze noeste arbeid wel beloond met een heerlijke herfstige maaltijd:)

Ingrediënten

Voor 3 tot 4 personen heb je nodig:

  • 600 gram (fles)pompoen
  • 300 gram (volkoren of spelt)pasta
  • 250 gram chorizo
  • 1 rode ui
  • 1 teen knoflook
  • 250 ml kippenbouillon
  • 1 theelepel salie
  • geschaafde Parmezaanse kaas

Aan de slag!

1. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Ontleed de pompoen! Ik snijd hem altijd in 4 parten en haal dan de pitten en draden eruit en schil hem daarna. Maar nogmaals, mocht iemand tips hebben waardoor het sneller gaat, laat een reactie achter onder dit bericht. Snijd de pompoen vervolgens in blokjes van ongeveer 1,5 cm.

3. Snijd de chorizo in blokjes en bak ze lekker knapperig in een koekenpan.

4. Snijd ondertussen de ui en knoflook fijn. Haal de chorizo uit de pan, en fruit de ui en knoflook in dezelfde pan even aan.

5. Voeg de pompoen toe aan de ui en knoflook en bak het even kort.

6. Doe vervolgens de bouillon in de pan bij de pompoen, ui en knoflook en laat het geheel even 10 minuten stomen met de deksel op de pan.

7. Als de pompoen gaar is, voeg je de pasta, salie en de chorizo toe aan het geheel. Schep de pasta in mooie diepe borden en strooi de Parmezaanse kaas erover.

En klaar is je herfstmaaltijd, zo makkelijk kan het zijn!

Tip: uit één pompoen haal je vaak meer dan 600 gram. Maak met de overgebleven pompoen eens een lekkere pompoensoep. Heb je geen zin om twee dagen achter elkaar dezelfde groente te eten? Je kunt de rest van de pompoen ook even kort blancheren en invriezen. Mocht je dit gerechtje dan nog eens willen maken, ben je een stuk sneller klaar 😉

pasta-pompoen-chorizo-1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s