Trend: Matte Nude Nailart

Op maandag begint voor velen de werkweek weer. Voor mij betekent dat dat ik weer voor een iets rustigere manicure ga. Ik heb ervoor gekozen om een eigen draai te geven aan een trend-look van deze herfst: de matte nude mani. Ik kon het toch niet laten om hem een beetje op te leuken met mijn dotting tool…

Processed with VSCOcam with g3 preset

Matte Nude Mani

Tijdens de New York Fashion Week werd hij veel gespot: de matte nude mani. Het fijne aan dit design is dat het super makkelijk aan te brengen is en dat je nagels er netjes en verzorgd uitzien. Nude nagellak met een matte finish is eigenlijk vergelijkbaar met foundation voor je gezicht: je ziet er gewoon net iets verzorgder uit omdat je eventuele oneffenheden weg kunt werken.

Zoals je kunt zien heb ik de manicure net iets spannender gemaakt door met mijn dotting tool aan de slag te gaan. Mocht je daar niet van houden, dan kun je die stap gewoon overslaan.

Aan de slag!

Je hebt nodig:

  • Nude Nagellak (ik gebruik Catrice Ultimate Nudes 02 Don’t Tell Mademoiselle)
  • Matte topcoat (gewoon te koop bij de Hema voor € 2,75 euro)
  • Eventueel een dotting tool en zwarte nagellak (mijn dotting tool is van Essence en ik gebruik de kleur Licorice van Essie)

1. Breng een goede basecoat aan op je nagels.

2. Lak je nagels met de nude kleur. 1 laagje is voldoende, het is juist de bedoeling dat je je nagel nog een beetje door de lak heen ziet.

3. Breng de matte topcoat aan. In het begin is deze topcoat glanzend, maar naarmate hij droogt, geeft hij het matte effect.

4. Je kunt je manicure eventueel opleuken door met je dotting tool wat zwarte stipjes op je nagel te zetten. Houd je meer van basic? Dan sla je deze stap gewoon over.

Het resultaat? Verzorgde nagels die helemaal aan de najaarstrend voldoen:)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s