Recept: Oatmeal Raisin Cookies

Ik bak niet heel vaak koekjes, omdat deze geen dag veilig zijn bij mij in huis. Doordeweeks probeer ik altijd op te letten met wat ik eet en snoep ik niet veel. Maar je kent het wel, zo na het eten verlang ik altijd naar iets zoets. Nu heb ik mezelf de hele pure 70% chocolade al toegestaan, maar dat gaat op een gegeven moment ook zo vervelen. Daarom was ik dolblij dat ik een recept voor ‘gezonde’ oatmeal raisin cookies tegenkwam dat ik enigszins gecustomized heb aan mijn eigen smaak en wensen.

recept-oatmeal-raisin-cookies

Oatmeal Raisin Cookies

Havermout is de laatste jaren erg hip geworden door boeken zoals de Voedselzandloper en Broodbuik. Hoewel ik er eerst van gruwelde, is dit graan niet meer weg te denken uit mijn keuken. Waarom? Je kunt er zoveel meer mee maken dan alleen de ouderwetse havermoutpap (die ik inmiddels ook heerlijk vind met lekker veel fruit en noten erbij). Je kunt havermout door je smoothie gooien om hem wat vullender te maken, je kunt overnight oats maken door ze een nachtje in de yoghurt te laten weken, je kunt het gebruiken om pannenkoeken mee te maken of je gebruikt het in gezonde baksels. Zo ook in dit recept voor Oatmeal Raisin Cookies.

Ingrediënten

Voor 10 medium koekjes heb je nodig:

  • 50 gram havermout
  • 40 gram amandelmeel
  • 20 gram rozijnen
  • 10 gram kokosrasp
  • 1 theelepel koekkruiden of kaneel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 25 ml honing
  • 1 ei
  • 15 gram boter (gesmolten)
  • Fijngehakte stukjes (pure) chocolade

Aan de slag!

1. Zet je oven aan en verwarm hem voor op 180°C. Pak een bakplaat en bekleed hem met een velletje bakpapier.

2. Smelt de boter in een pannetje en laat hem even staan.

3. Mix alle droge ingrediënten door elkaar in een beslagkom.

4. Voeg het ei, de boter en de honing toe en mix het geheel door elkaar met een platte lepel/spatel.

5. Voeg als laatste de stukjes chocolade toe. Leg met behulp van twee eetlepels 10 balletjes van het deeg op het bakpapier en druk ze een beetje plat en maak ze mooi rond.

6. Bak de koekjes ongeveer 10 -15 minuten goudbruin in de oven. Laat ze even afkoelen en je zult merken dat de randjes lekker knapperig zijn en de binnenkant nog lekker smeuïg.

Ben jij een die -hard zoetekauw? Voeg dan in plaats van de pure chocolade, witte chocolade en cranberry’s toe. Daar worden de koekjes wat zoeter van. Weet je wat nou het fijne is? Met dit soort koekjes hoef je je niet schuldig te voelen als je ze allemaal in 1 keer opeet 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s