Recept: Lunch Omelet Wrap

Uitgebreid lunchen is een van mijn favoriete bezigheden. Maar ook als ik weinig tijd heb, probeer ik altijd met zorg een aandacht toch een lekkere voedzame lunch te creëren.

Vandaag had ik niet erg veel tijd om te lunchen, maar heb ik toch mijn best gedaan! Deze omelet wrap is makkelijk te maken, en het allerfijnste is dat je zo aan het einde van de week allerlei restjes uit je koelkast kunt gebruiken zodat je niet hoeft weg te gooien! En omdat hij goed vult, hoef je er zelfs geen brood bij te eten.

Wrap van omelet met courgette, roomkaas, citroen en surimi.

Omelet Wrap met courgette en roomkaas

Deze omelet wrap ziet er toch heerlijk uit? En hij is zo makkelijk te maken! Je kunt super veel verschillende ingrediënten gebruiken, net wat je lekker vindt. Kijk altijd even goed in je koelkast wat je nog hebt liggen, en je hebt binnen no time een lekkere lunch op tafel.

Ingrediënten voor de omelet

  • 2 grote (biologische) eieren
  • een scheutje (amandel of soya) melk
  • (verse) kruiden naar smaak. Ik heb verse bieslook en een bosuitje toegevoegd.

Ingrediënten voor de vulling

Je kunt de wrap met van alles vullen! Heb je zin in een klassieke wrap, kies dan voor gerookte zalm met roomkaas. Ben je meer een fan van Italiaanse smaken? Gebruik dan pesto met mozzarella en eventueel wat parmaham. Je kunt het dus zo gek maken als je wilt:)

Dit heb ik gebruikt:

  • Roomkaas
  • Courgettelinten (die krijg je door met je kaasschaaf in de lengte langs de courgette te schaven)
  • Surimiflakes
  • Jonge bladsla
  • 1 eetlepel fijngehakte ingelegde citroen

De ingelegde citroen kent misschien niet iedereen, maar pas op: als je dit eenmaal geproefd hebt, dan ga je het in heel veel gerechten gebruiken. De citroen is namelijk een ware smaakbom, hij is zuur, zout en pittig tegelijk. Je kunt de citroenen kopen bij de Turkse supermarkt. Mocht je het niet kunnen vinden, kun je ook een klein beetje geraspte citroenschil gebruiken, of je laat het gewoon helemaal weg.

Aan de slag!

  1. Kluts de eieren in een kom en voeg de verse kruiden en het scheutje melk toe. Klopt de eieren lekker luchtig, dit komt de omelet ten goede.
  2. Bak de courgette linten even kort in een koekenpan. Je kunt ze ook rauw in de wrap doen, maar persoonlijk vind ik het lekkerder als ze even aangebakken zijn.
  3. Haal de courgettelinten uit de koekenpan, verwarm een scheutje olijfolie in de pan en bak de omelet.
  4. Haal de omelet voorzichtig uit de pan en leg hem op een bord of plank. Laat hem ietsje afkoelen.
  5. Vervolgens smeer je 1 kant van de omelet in met de roomkaas, leg je de sla erop, daarna de surimi-flakes en tot slot de courgettelinten. Maak het geheel af met de fijngehakte ingelegde citroen.
  6. Rol de wrap nu voorzichtig op en snijd hem diagonaal door midden.

recept-lunch-omelet-wrap-3recept-lunch-omelet-wrap-1

Aanvallen maar!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s