Recept: Venkel Pasta met Rode Pesto en Citroen

Venkel. Een groente die ik niet vaak voorgeschoteld krijg als ik bij vrienden ga eten. Als er mensen bij mij komen eten en er staat venkel op het menu, kijkt menig diner gast me aan met een blik van: gelukkig zit er een snackbar om de hoek….

Veel omzet zal de snackbar baas echter niet maken, want ik bewijs iedereen natuurlijk dat venkel super lekker is en dat je de groente goed kunt gebruiken om bepaalde smaken extra naar voren te krijgen in een gerecht. Hoe? Dat kun je zelf ervaren door dit recept een keer uit te proberen!

recept-venkel-pasta-citroen

Venkel Pasta met Rode Pesto en Citroen

Venkel heeft van zichzelf een anijsachtige smaak. De groente is erg goed voor je spijsvertering en zorgt ervoor dat je hongergevoel verminderd. Daarbij zorgt het ook voor een frisse adem, altijd fijn:)

In Nederland wordt de groente erg weinig gegeten, iedere Nederlander eet gemiddeld zo’n 100 gram per jaar. Italianen daarentegen kunnen geen genoeg krijgen van venkel, zij eten gemiddeld per persoon 7 kilo venkel per jaar.

Ingrediënten

Voor twee personen heb je nodig:

  • 1 venkelknol
  • 150 gram (volkoren of spelt) pasta
  • een half potje rode pesto
  • Twee eetlepels (ingemaakte of geraspte) citroenschil
  • Rucola ter garnering

Aan de slag!

1. Kook de pasta volgens de verpakking gaar. Giet hem af en laat hem in de pan.

2. Snijd de venkel in dunne repen, en bak ze even kort aan. Hoe langer je de venkel bakt, hoe milder de anijssmaak wordt.

3. Voeg de pesto toe aan de pasta, roer het geheel even door. Ik heb er zelf een half potje doorheen gedaan, maar je kunt naar smaak altijd meer of minder toevoegen.

4. Leg wat rucola op een bord, schep de pasta er boven op, leg daar bovenop de venkel, en strooi als laatste de citroen erover.

5. Klaar ben je! Ik heb er zelf een stukje kabeljauw bij gegeten, maar je zou eventueel ook voor gegrilde kip reepjes kunnen kiezen. Omdat de pasta van zichzelf al veel smaak heeft, kun je qua vlees of vis het beste gaan voor iets lichts met een mildere smaak.

Hopelijk heb ik door dit recept met je te delen je venkel-aversie iets kunnen wegnemen. Ik zou zeggen: op naar de 7 kilo per jaar;)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s