Recept: Kip met groenten uit de oven

Als koken niet jouw hobby is, maar je wel van lekker en gezond eten houdt, dan is dit een recept voor jou! Deze kip uit de oven met groenten is namelijk heel makkelijk te maken. Het enige dat je moet doen is snijden en wachten.

recept-kip-oven-groenten

Kip uit de oven

Zeg nou zelf: dit ziet er toch super lekker herfstig uit? En het is zo makkelijk te bereiden! Ook fijn is dat je gewoon voor groenten kunt kiezen die je lekker vindt, die in het seizoen zijn en/of die je nog in de koelkast hebt liggen. Zo kom je prima aan je dagelijkse portie groenten, en omdat je alles in de oven grilt, ben je ook nog lekker mager bezig. Een perfect gerecht voor doordeweeks om al je zonden van het weekend mee te compenseren;)

Ingrediënten

Voor twee personen heb je nodig:

  • twee (scharrel of biologische) kipfilets
  • Groenten om te grillen (ik heb paprika, courgette en zoete aardappel gebruikt)
  • twee eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 eetlepel Italiaanse of Provençaalse kruiden
  • handjevol pecannoten

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Marineer de kip even kort in de olijfolie, de geperste knoflook en de kruiden. Voeg naar smaak peper en zout toe.

3. Snijd de groenten in repen, en leg ze op een bakplaat. Kruid ze naar smaak met wat zout en peper.

4. Leg de kip op een rooster en plaats het rooster boven de groenten. De sappen van de kipfilets druppelen dan op de groenten, dat komt de smaak zeker ten goede.

5. Plaats de kip en de groenten in de oven, en bak het geheel in ongeveer 40 minuutjes gaar. Houd de kipfilet goed in de gaten, hij moet zeker niet te droog worden.

6. Kijk of de kip goed gaar is, leg het geheel op een bord en strooi er op het laatst nog wat (geroosterde) pecannoten overheen. Klaar is je herfstige gerecht!

Mocht je een grote eter zijn, kun je naast de groenten ook wat grove stukken aardappel toevoegen.

Tip: heb je nog wat groenten over die niet meer op de ovenschaal passen? Snijd ze in dunne plakjes en pak ze in een koekenpan met (kokos)olie knapperig. Vooral de zoete aardappel is hier erg geschikt voor, als je er na het bakken wat zout op strooit, krijg je een hele lekkere zoet/zout combinatie. Daar kunnen de standaard chips niet tegenop!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s