Recept: Boerenkool Salade

Boerenkool is tegenwoordig erg hip, het wordt zelfs bestempeld als super food. Ben ik even blij dat dit al sinds jaar en dag mijn lievelingseten is! Vroeger mocht ik op mijn verjaardag altijd kiezen wat ik wilde eten, en boerenkool was dan altijd mijn standaard antwoord. Helaas verkopen ze dat niet hartje zomer, dus ging die vlieger voor mij niet op.

Maar zodra de temperatuur daalt en de dagen weer korter worden, komt de dag dat ik herenigd wordt met mijn groene liefde steeds dichter bij. Of de eerste vorst nu over het land is gegaan of niet, zodra de eerste zakken boerenkool in de winkel liggen sla ik mijn slag.

Hoewel ik het allerliefste op een koude winterdag een bord dampende boerenkoolstamppot voor mijn neus heb staan, ben ik toch eens gaan experimenteren met deze groente en heb ik het roer eens omgegooid. Geen stamppot dit keer, maar een heerlijke salade.

recept-boerenkool-salade-2

Boerenkool salade

Het enige nadeel van salades in de herfst/winter, is dat het vaak fijner is om een groot bord warm eten voor je neus te hebben als het buiten koud en guur is. Het fijne van deze salade met boerenkool is, dat hij lauwwarm geserveerd wordt omdat er ook enkele warme ingrediënten doorheen gaan. Deze salade is trouwens ook prima geschikt als lunchsalade, maak die collega’s van je maar lekker jaloers met jouw über-gezonde maaltijd!

Ingrediënten

Voor drie tot 4 personen heb je nodig:

  • 300 gram boerenkool
  • 2 kleine of 1 grote avocado
  • 1 granaatappel
  • 150 gram quinoa
  • 100 gram feta
  • 1 eetlepel geraspte of fijngesneden (ingemaakte) citroenschil

Ik heb er zelf een stukje kabeljauw bij gegeten, toch nog iets écht warms 😉

Aan de slag

  1. Kook de quinoa volgens de verpakking gaar.
  2. Bak de boerenkool een minuut of 5 in een koekenpan.
  3. Snijd de avocado, haal de pitjes uit de granaatappel, snijd de feta in kleine blokjes en rasp of snijd de citroenschil fijn.
  4. Doe de boerenkool in een slakom, voeg alle ingrediënten toe en hussel alles eens lekker door elkaar. Maak de salade af met een klein scheutje olijfolie en wat citroensap, peper en zout en smullen maar!

recept-boerenkool-salade-1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s