Vijf tips: nagellak sneller drogen

Als echte nagellak freak adviseer ik natuurlijk iedereen om lekker uitgebreid de tijd te nemen om jezelf een mooie manicure te geven. Maar je hebt daar nou eenmaal niet altijd evenveel tijd voor. Daarom geef ik je hier vijf tips waarmee je nagellak sneller droogt. Want je nagels lakken overslaan door tijdgebrek? Not on my watch!

nagellak-sneller-drogen-1

1. Niet te dik lakken

Wanneer je een dikke laag nagellak op je nagels smeert, bestaat er een groot gevaar dat de bovenlaag droog is, maar de onderlaag nog niet. Gevolg: je denkt alles weer te kunnen doen omdat je denkt dat je lak droog is, maar als je even niet oplet heb je binnen no time een dikke buts in je pas gelakte nagels. Heb je haast en wil je je nagels lakken? Kies dan sowieso voor een goede, dekkende kleur zodat je niet veel laagjes hoeft aan te brengen. Lak dan vervolgens je nagels met twee dunne laagjes, om de kans op deukjes zo veel mogelijk te verkleinen.

2. Sneldrogende topcoat

Inmiddels kan ik niet meer zonder een sneldrogende topcoat. Niet alleen drogen je nagels sneller, maar je nagellak blijft ook nog eens veel langer mooi. Bovendien zorgt een topcoat ook altijd voor een super mooie glans en ziet je manicure er lekker profi uit. Ik gebruik zelf altijd de topcoat van INM, maar helaas is deze alleen online te koop. Gelukkig heeft tegenwoordig bijna ieder nagellak merk zo’n topcoat in haar assortiment, dus jouw favo merk zal er ook vast een hebben.

nagels-sneller-droog-INM-topcoat

Bron foto: Stockngo.com

3. Bakspray

Tegenwoordig zijn er diverse sprays op de markt die het droogproces versnellen. Ik heb er zelf een van het merk Flormar. Naast dat deze spray je nagels sneller droogt, verzorgt hij ook nog eens je nagelriemen. Houd je van nail art en werk je graag laag over laag met andere kleurtjes? Dan is deze spray ook echt een must. Vind je het zonde om hier een aparte spray voor aan te schaffen omdat je je nagels bijna nooit lakt? Je kunt ook bakspray gebruiken. Kies dan wel voor een plantaardige variant.

nagels-sneller-droog-bakspraynagels-sneller-droog-flormar-spray

Bron foto: Bakspullen.taartnodig.nl                           Bron foto: Flormar.com

4. Föhn

Je goeie ouwe föhn kan ook uitkomst bieden als je haast hebt. Gebruik dan wel een föhn met een koude stand. Houd de föhn boven je nagels (wel wat afstand bewaren) en je zult merken dat je nagellak sneller droogt.

5. Ijswater

Ben je een echte bikkel en kies je liever voor een natuurlijk middel? Leg dan je nagels na het lakken drie minuutjes in een bak met ijs(koud)water. Let op: houd je nagellak niet onder een lopende kraan, want door de stroming kun je alsnog oneffenheden in je nagellak krijgen.

nagellak-sneller-drogen-1

Hopelijk zit er voor jou de perfecte tip tussen! Verwacht echter geen wonderen, nagellak is en blijft een middeltje dat gewoon tijd nodig heeft om te drogen en uit te harden. Als je daar écht geen geduld voor kunt opbrengen, dan kun je altijd nog gaan voor nep-nagels of nagelstickers 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s