Vijf tips: mooie en gezonde nagels

Mensen vragen mij wel eens waarom mijn nagellak altijd zo goed blijft zitten. Het antwoord is simpel: wil je een mooi resultaat bereiken, dan zul je er wel iets voor moeten doen. En alles valt of staat bij een goede basis, daarom is het erg belangrijk dat je je nagels goed verzorgt, en af en toe eens lekker vertroetelt. Met de juiste verzorging zien ook jouw nagels eruit alsof je ze in een professionele studio hebt laten doen. Hieronder geef ik je vijf tips om met mooie en verzorgde nagels voor de dag te komen.

nagelverzorging-totaal

Vijf tips voor mooie en gezonde nagels

1. Een goed begin is het halve werk: Essie help me grow

Deze basecoat van Essie heb ik inmiddels aan diverse mensen aangeraden, en hun reacties zijn allemaal lovend. Veel mensen denken dat je het beste een nagelverharder kunt gebruiken om je nagels sterker te maken. Niets is minder waar: het maakt je nagels wel harder, maar ook droger. Hierdoor worden ze juist meer breekbaar. Gebruik dus liever producten met voedende bestanddelen, zoals in de basecoat Essie Help me Grow (arganolie en algenextracten).

nagelverzorging-essie-help-me-grow

2. Zorg voor een egale finish: Ridge Filler

Heb je van jezelf nogal ribbelige nagels? Dan kun je na het aanbrengen van een basecoat maar voordat je een kleurtje aanbrengt op je nagels een ridge filler gebruiken. Dit product doet zijn naam eer aan: het zorgt ervoor dat je nagels een egale finish krijgen. Een goede ridge filler hoeft niet duur te zijn, ik gebruik er zelf een van de Hema. De ridge filler is iets dikker van structuur dan een normale basecoat, zodat er echt een egale toplaag ontstaat.

nagelverzorging-hema-ridge-filler

3. Nagelriemen verzorgen: Lemony Flutter van Lush

Als je al een beetje thuis bent in de wereld van de nagelverzorging, dan kan dit product je niet ontgaan zijn: de Lemony Flutter van Lush. Deze heerlijke naar citroen ruikende boter bevat ontzettend veel bestanddelen waar je droge nagels en nagelriemen dol op zijn. De cacaoboter zorgt voor een lekker zacht huidje rondom je nagels, en de citroen zorgt ervoor dat als je nagels verkleurd zijn door het gebruik van nagellak weer ietsje oplichten. Als je een schepje grove zout- of suikerkorrels door een klodder Lemony Flutter doet, krijg je een heerlijke scrub waardoor jij binnen no time zachte handen hebt. Echt een veelzijdige musthave dus!

Processed with VSCOcam with f2 preset

4. Handen verzorgen: Handcrème

Ik heb er altijd een hekel aan als mijn handen droog aanvoelen. Handcrème zit dan ook standaard in mijn tas. Vooral in de winter hebben veel mensen last van droge handen. Ik kocht laatst deze wintereditie van Dove, echt fijn om in je tas te stoppen zodat je bij de eerste droge plekken snel kunt gaan smeren.

Processed with VSCOcam with f2 preset

5. Na het verzorgen: vermijd water en zeep

Hoe zorg je er nu voor dat je nagels en handen zo mooi blijven? Het klinkt stom, maar zorg er alsjeblieft voor dat je nagels zo min mogelijk in aanraking komen met water en zeep. Natuurlijk raad ik het je niet aan om je handen nu elke dag buiten de douche te houden of nooit meer te wassen, maar pas bijvoorbeeld op met schoonmaken of afwassen. Koop dus leuke schoonmaakhandschoenen en gebruik een verzorgende handzeep. Op deze manier kun jij net wat langer genieten van jouw mooie en verzorgde nagels!

Processed with VSCOcam with f2 preset

Extra tip

Wil jij jouw nagellaksessie combineren met het verzorgen van je nagels en handen? Doe dan eerst stap 1 en 2, breng dan je kleurtje aan, en ga daarna verder met de volgende stappen. Zorg er wel voor dat je nagellak helemaal droog is. Als je eerst je nagelriemen gaat verzorgen en daarna pas je nagellak aanbrengt, hecht de nagellak niet goed omdat je nagels te vettig zijn.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s