Recept: Ei Muffins

Mijn liefde voor eieren heb ik al vaker met jullie gedeeld, dus het zal niemand verbazen dat ik wederom een eier-creatie op de proppen kom. Waarom ben ik zo gek op eieren? Omdat je er zoveel verschillende dingen mee kunt maken! Een lekker gepocheerd ei op een fancy salade, een heerlijk roereitje om je zondag mee te beginnen, een vette uitsmijter met spek om je kater mee te lijf te gaan, je maakt me overal blij (blei haha) mee.

Dit keer deel ik een recept met je dat de ideale uitkomst is voor een gezonde “to go” lunch voor de werkende man of vrouw die ’s ochtends weinig tijd heeft om lang in de keuken te staan: de ei-muffin.

ei-muffins-recept

Ei Muffins

Niet alleen zijn ei muffins een makkelijke lunch-hap, je kunt er ook prima restjes groenten of kaas in verwerken zodat je niets weg hoeft te gooien. Tevens kun je eindeloos variëren met je ingrediënten. Door lekkere groenten toe te voegen sla je meteen twee vliegen in één klap: je hebt een vullende lunch, en je krijgt al tijdens het middaguur een deel van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groenten binnen.

Ingrediënten

Voor 6 muffins heb ik gebruikt:

 • 6 eieren
 • 1 handjevol fêta blokjes
 • 1 tomaat, in stukjes gesneden (zonder de pitjes)
 • 150 gram tuinerwtjes
 • 1 theelepel (verse) bieslook
 • Zout en peper naar smaak

Zoals ik al aangaf, kun je zelf prima andere ingrediënten toevoegen als (lente)ui, spinazie, paprika, zalm, uitgebakken spekreepjes etc. Kijk gewoon zelf wat je het lekkerst vindt of wat je nog in de koelkast hebt liggen.

Aan de slag!

 1. Verwarm de oven voor op 200 C°
 2. Bekleed een muffinvorm met muffin papiertjes of vet de vorm goed in.
 3. Breek de eieren in een kom, voeg zout, peper en de bieslook toe en klust het geheel goed door elkaar.
 4. Vul de muffinvorm met de groenten en de fêta.
 5. Giet het eimengsel in de muffinvorm, maar doe de bakjes niet te vol.
 6. Zet de muffinvorm in het midden van de voorverwarmde oven en bak de muffins in 20-25 minuten gaar. Laat de muffins nog heel even in de oven staan met de deur op een kier om te voorkomen dat ze helemaal inzakken.

ei-muffins-recept-1ei-muffins-recept-2

Tip

Je kunt de muffins ook invriezen, zo gris je er ’s ochtends één of twee mee naar je werk als lunch of tussendoortje. Kun jij tenminste nog één keer langer snoozen in de ochtend 😉

ei-muffins-recept-3

Advertenties

3 gedachtes over “Recept: Ei Muffins

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s