Recept: Crushed Potatoes

Aardappels zijn in het huidige Foodie-tijdperk redelijk taboe. Overal zie je koolhydraat-vrije recepten voorbij komen en wordt de aardappel steeds vaker vervangen door groenten, granen en peulvruchten. Hoewel ik daar ook regelmatig mee experimenteer, zal ik de aardappel nooit helemaal uit mijn dieet schrappen. Deze guilty pleasure moet je jezelf af en toe gunnen:)

Vandaag laat ik je zien hoe je deze crushed potatoes kunt maken, weer eens wat anders dan de good old gekookte aardappelen met jus.

crushed-potatoes-hoefsie

Het is inmiddels alweer een tijdje geleden dat ik lekkere receptjes gedeeld heb. De enige die ik daarvoor de schuld kan geven ben ik zelf, maar om me toch een klein beetje te verdedigen: er zijn behoorlijk wat dingen veranderd in mijn leven. Ik ben namelijk begonnen bij een nieuwe werkgever, en ik ben gaan samenwonen! Echt een ontzettend leuk avontuur, maar wat ook wel even tijd nodig heeft om weer een beetje te aarden. Zo is mijn nieuwe huisgenoot niet echt gewend aan mijn exotische kook avonturen. We moeten daarom samen kijken waar onze eet behoeftes bij elkaar komen, zodat we niet elke avond honderden potten en pannen op het vuur hebben staan. Maar gelukkig zijn er ook genoeg avondjes waarop ik alleen eet en dus weer helemaal los kan gaan.

Dit recept is typisch voorbeeld van het integreren van twee totaal verschillende eetgewoonten. Het allerliefst eet mijn vriend namelijk aardappels, vlees en groenten, ook wel AVG genoemd. Het enige dat ik hierin mag variëren is door de V van vlees af en toe vervangen door vis. Vegetarisch is nog echt een brug te ver, maar goed, met kleine stapjes hoop ik daar ooit te komen;).

De A van aardappelen vervangen door iets anders is non negotiable. Maar vanuit mijn allergie voor routine, heb ik toch besloten om de aardappelen telkens op een andere manier klaar te maken. Zo geschiedde dit recept!

Ingrediënten

  • 4 tot 6 aardappelen (niet te groot)
  • Zout
  • Olijfolie
  • Kruiden naar wens (ik gebruikte bieslook)
  • Eventueel een klein beetje geraspte kaas

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 225 º

2. Kook de aardappelen beetgaar, dus niet te zompig maar je moet er wel met een vork in kunnen prikken.

crushed-potatoes-hoefsie-1

3. Bekleed een bakplaat met bakpapier en sprenkel er wat olijfolie over. Leg de aardappelen erop.

crushed-potatoes-hoefsie-3

4. Pak een puree stamper, en druk de aardappelen zachtjes plat. Ik had er twee wat grotere aardappelen tussen zitten, maar die worden niet mooi rond. Probeer dus zoveel mogelijk aardappelen van dezelfde grootte te gebruiken.

crushed-potatoes-hoefsie-4

5. Besprenkel de aardappelen met zout, kruiden en olijfolie. Ik heb er ook nog een klein beetje geraspte kaas overheen gedaan.

Processed with VSCOcam with f2 preset

6. Schuif de bakplaat in de oven en bak de aardappelen in 20-30 minuten knapperig en goudbruin.

crushed-potatoes-hoefsie-5

That’s it! Zo simpel kan het zijn om af en toe eens te variëren met ingesleten gewoontes. Ik heb het geserveerd met een lekker stuk vis en wat simpele klassieke sperziebonen, een nieuw compromis is weer geboren!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s