Recept: wortelsoep

Net zoals ik een beetje te hard gefeest dit weekend? Plan dan een meatfree monday om je lichaam van binnenuit weer even wat beter te verzorgen met een lading vitamientjes. Bijvoorbeeld met een lekkere maaltijdsoep!

Soep maken is echt zo makkelijk, perfect dus voor als je weinig energie hebt om urenlang in de keuken te staan. Ook kun je er makkelijk allerlei restjes groente in verwerken. Tip: maak lekker veel, dan kun je nog wat porties in de vriezer bewaren:)

Ingrediënten

Ik heb gekozen om een wortelsoep te maken. Er lag een grote zak wortelen in de koelkast die er steeds zieliger uit begonnen te zien. En omdat ik het zo sneu vond dat mijn gele paprika alleen zou achterblijven in de groente la, heb ik besloten om die ook maar te gebruiken.

Voor drie porties heb je nodig:

  • 500 gram wortelen
  • 1 gele paprika
  • 1 (rode) ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 flinke scheut kookroom (optioneel)
  • 1 (groente)bouillon blokje
  • wat verse kruiden (ik had nog wat tijm liggen)

Recept Wortelsoep

Aan de slag

1. Snijd de ui en de knoflook in grove stukken. De soep wordt toch gepureerd met de staafmixer dus netjes snijden is niet nodig 🙂 Fruit de ui en knoflook vervolgens even aan in een soeppan.

2. Snijd de wortel en paprika in stukken en voeg deze toe aan het ui en knoflook mengsel.

3. Blus het geheel af met de kookroom, en vul de pan verder aan met kokend water tot de wortelen net onder staan. Voeg het bouillon blokje ook toe.

Recept Wortelsoep

4. Laat het geheel even doorkoken tot de wortels zacht geworden zijn. Dit duurt ongeveer 10 minuutjes.

5. Pureer de soep met de staafmixer. Als de soep nog te dik is, kun je nog wat water toevoegen.

6. Laat het geheel nog even kort doorkoken, voeg wat peper en zout naar smaak toe en maak hem af met de verse kruiden.

Klaar is je soep! Ik heb er zelf een tosti met geitenkaas, avocado en rucola bij gegeten. Wil je geen brood erbij eten? Eet er dan een lekkere salade bij. Je kunt de wortelen natuurlijk ook vervangen door een andere groente zoals broccoli, courgette, erwten, etc. Let op: niet elke groente hoeft even lang gekookt te worden voordat je de boel gaat pureren.

Succes en enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s