Recept: Gnocchi met Spekjes, Tuinbonen en Erwtjes

Hij: Wat eten we vanavond?

Zij: Gnocchi!

Hij: Zucht….

Zo ging het ongeveer. Ik had het weer voor elkaar: iets koken dat hij niet kent. Hoe durf ik! 😉 Hoewel ik had verwacht dat het bord gnocchi een enkeltje prullenbak zou krijgen, en vriendlief een retour snackbar zou doen, vond hij het super lekker! Waarom? Omdat ik het ultieme ingrediënt heb toegevoegd dat alles lekker maakt, namelijk…..

Gnocchi-Tuinbonen-Erwten

……..spekjes! Deze smaakmaker maakt echt bijna elk gerecht lekker (sorry vega’s). Voor mij dus een redelijke vrijbrief om eens wat nieuws en exotisch voor te schotelen.

Ingrediënten

Voor twee grote of drie kleine porties heb je nodig:

  • 1 bakje (magere) spekreepjes
  • 1 pak gnocchi
  • 150 – 200 gram tuinbonen
  • 150 – 200 gram erwten
  • half bakje ricotta
  • 1 kleine rode ui
  • Handje geraspte Parmezaanse kaas

Aan de slag!

1. Bak de spekjes in een koekenpan. Ik houd zelf altijd van lekker uitgebakken spekjes, maar je kunt ze natuurlijk ook wat minder lang bakken, it’s up to you!

2. Kook de gnocchi volgens de verpakking gaar. Omdat ik gnocchi altijd een beetje klef vind, bak ik ze na het koken altijd nog even lekker bruin. Dan hebben ze iets meer een bite. Bak ze dus in de koekenpan die je ook voor de spekjes hebt gebruikt, en houd ze even warm in de oven (125ºC) tot alles klaar is.

Gnocchi-Tuinbonen-Erwten-Hoefsie-1

3. Kook vervolgens de tuinbonen en erwten in 3 minuutjes beetgaar.

4. Bak in de koekenpan de fijngesneden ui, en voeg als deze een beetje glazig geworden is de erwten, tuinbonen en spekjes toe. Na ongeveer 2 minuutjes kan de ricotta erbij.

Gnocchi-Tuinbonen-Erwten-Hoefsie-2

5. Verdeel de gnocchi over de borden, en schep het erwten/tuinbonen mengsel eroverheen. Maak het geheel af met de Parmezaanse kaas en klaar ben je!

Gnocchi-Tuinbonen-Erwten-Hoefsie-3

Zo zie je maar weer, spekjes kunnen echt een lifesaver zijn als je eens wat nieuws op tafel wil zetten voor iemand die liever niet op culinaire safari gaat. Zou het ook lukken met quinoa?? I’ll keep you posted 😉

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s