Recept: Gevulde Zoete Puntpaprika

Als de kat van huis is, dansen de muizen op tafel. Zo voel ik me ook als vriendlief een keer niet thuis is met eten en er een vriendinnetje komt eten. Geen regels meer, dus ik kan mijn creativiteit op de loop laten. Dat betekent: geen vlees, alle groenten, misschien een nieuwe gekke oer-graansoort? Ik kan in ieder geval helemaal los! Ook wel eens een keer lekker:)

gevulde-paprika-hoefsie-1

En wat is het geworden? Iets vega’s! Gevulde zoete puntpaprika dus. Gevulde groenten zijn altijd wel een succesje, ze zijn snel klaar, zijn vaak simpel te maken en als je ze met de juiste ingrediënten vult ook super smaakvol. Een prima receptje dat goed in een drukke werkweek past.

Ingrediënten

Voor twee personen heb je nodig:

  • 2 puntpaprika’s
  • 150 gram couscous
  • 1 (groente)bouillon blokje
  • 100 gram fêta
  • 2 eetlepels gehakte munt
  • 200 gram spinazie
  • een handjevol geroosterde amandelen

Aan de slag!

1.Verwarm de oven op 180°C

2. Snijd de puntpaprika’s in de lengte doormidden. Verwijder de zaadlijst en leg ze in een ovenschaal.

3. Doe de couscous in een kom samen met het bouillon blokje, giet er kokend water over en zorg dat het water tot 1 cm boven de couscous komt, dek de kom af en laat het even 10 minuutjes zo staan.

4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en snijd de spinazie en de fêta fijn. Als de couscous gaar is, doe je de spinazie, munt en de amandelen erbij. Breng het op smaak met peper en zout.

5. Besprenkel de paprika’s met wat olijfolie, peper en zout en vul ze met het couscous mengsel. Kruimel als laatste de fêta over de paprika’s en schuif ze voor ongeveer 15 minuutjes in de oven. Als de fêta lekker goudbruin begint te kleuren zijn ze klaar.

gevulde-paprika-hoefsie-2gevulde-paprika's-hoefsie-3

Past niet alle couscous in de paprika’s? Geen punt! Dan serveer je die er gewoon naast. Ik heb er een lekker stukje vis bij gegeten, maar ik ga dit recept zeker nog een keer maken met een lekker runderhamburgertje erbij, misschien dat de baas des huizes dan wel een vorkje meeprikt 😉 Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s