Recept: Risotto met Spinazie-Veldsla-Erwten Pesto

Nu het weekend weer achter de rug is, heb ik altijd behoefte aan een balansdag. Na alle lekkere etentjes en wijntjes/biertjes, is het lekker om de week te beginnen met een lichte maaltijd. Rekening houdend met mijn huisgenoot, laat ik weliswaar het vlees weg in deze maaltijd, maar doe ik er wel een visje bij. Met een helemaal vega gerecht maak ik namelijk geen vrienden thuis 🙂

Het resultaat? Risotto met een zomerse spinazie-veldsla-erwten pesto, afgemaakt met een lekker stukje gerookte zalm.

Recept-Risotto-Pesto-Hoefsie-1

Van dit gerecht krijg je echt de zomer in je bol. Het is fris, romig en super smaakvol door de pijnboompitjes en de gerookte zalm. Eet jij liever geen vis? Vervang de gerookte zalm dan voor wat zongedroogde tomaatjes.

Ingrediënten

Voor twee á drie personen heb je nodig:

 • 200 gram risotto rijst
 • 2 bosuitjes
 • 1 teen knoflook (gehakt)
 • 1 blokje (groente)bouillon
 • eventueel een scheut witte wijn
 • 100 gram (diepvries)erwten
 • 100 gram spinazie
 • 50 gram veldsla
 • 3 eetlepels Parmezaanse kaas
 • 3 eetlepels olijfolie
 • 3 eetlepels geroosterde pijnboompitten

Aan de slag!

1. Zet de waterkoker aan met ongeveer 1 liter water. Kook ondertussen de erwten ongeveer 2 minuutjes. Doe de helft van de erwten in de keukenmachine, en houd de andere helft apart.

2. Doe vervolgens de spinazie en de veldsla in de keukenmachine bij de erwten. Voeg daar de Parmezaanse kaas, de pijnboompitten en de olijfolie aan toe en pulseer het geheel tot een smeuïge massa. Is de pesto nog iets te dik? Doe er dan nog een scheutje water bij. Breng de pesto vervolgens op smaak met wat peper en zout.

Recept-Risotto-Pesto-Hoefsie-2 Recept-Risotto-Pesto-Hoefsie-3

3. Snijd de bosui in ringen, en bak deze even kort in een koekenpan samen met de knoflook. Als het mengsel glazig begint te worden, voeg je de risotto rijst toe en bak de korrels tot ze beginnen te glanzen.

Recept-Risotto-Pesto-Hoefsie-4

4. Blus de risotto af met een scheutje wijn, of als je het alcoholvrij wilt houden met een scheutje water. Verkruimel het bouillonblokje boven de pan, en voeg elke keer een scheut water uit de waterkoker toe totdat het rijstmengsel al het vocht heeft opgenomen. Dit proces herhaal je tot de rijst gaar is. Dat moet je een beetje op gevoel doen, dus proef af en toe of de risotto de juiste gaarheid heeft (niet te klef, met nog een beetje een bite).

5. Als de risotto rijst klaar is, voeg je de overgebleven erwten erdoor heen, en twee flinke scheppen van de pesto. Schep vervolgens het mengsel op (voorverwarmde) borden, en mik er nog een goede klodder pesto op. Maak het geheel af met een plakje gerookte zalm en je kunt aanvallen!

De reactie van vriendlief? Een nog net niet afgelikt bord, het viel goed in de smaak gelukkig 🙂 Weer een succes gerecht op het lijstje erbij!

Recept-Risotto-Pesto-Hoefsie-5

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s