Hoefsie’s Hambo’s: Italiaanse Hamburger met Mozzarella

Een hamburger met een verrassing erin, dat was het idee. En dan heb ik het niet over een verrassing bíj je hamburger à la een Happy Meal, maar echt er ín. En dan ook nog met een Italiaans tintje. En dit is het eindresultaat!

Italiaanse-Hamburger-Hoefsie-1

Italië, een land met echt wel de lekkerste keuken die er bestaat. Risotto, pasta, pizza, het staat hier regelmatig op het menu. Ditmaal gemixt met een andere favoriet in huize Hoefsie: de hamburger. Probeer hem zelf eens en ervaar hoe mega lekker deze Italiaanse burger is.

Ingrediënten

Voor twee personen heb je nodig:

  • 350 gram mager rundergehakt
  • 2 eetlepels fijngehakte basilicum (houd een paar blaadjes achter voor de garnering)
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 1 bol mozzarella
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 3 tot 4 broodjes

Aan de slag!

1. Gooi alle kruiden (inclusief wat peper en zout naar smaak), olijfolie en het gehakt in een kom. Kneed het geheel goed door elkaar.

2. Snijd de mozzarella in dunne plakken. Maak vier gelijke porties van het gehaktmengsel.

3. Nu komt het secure werkje 🙂 Draai een gehaktbal van het gehakt, duw er een opening in met je duim, schuif het plakje mozzarella erin en sluit de ‘bal’. Druk hem plat en zorg dat de randen goed op elkaar gedrukt zijn. (ik heb dit niet goed gedaan waardoor de hamburger tijdens het bakken open ging)

4. Bak de hamburgers in een grillpan gaar. Schroei ze even aan op hoog vuur, en zet het vuur daarna wat lager zodat de hamburgers van binnen goed gaar worden, en de mozzarella lekker zacht wordt.

5. Doe de hamburgers op een broodje, garneer met de overige blaadjes basilicum en serveer het broodje met bijvoorbeeld een tomaatje. Ook lekker om een salade ernaast te serveren.

Italiaanse-Hamburger-Hoefsie-2

Veel beter dan een Happy Meal toch? 😉

Advertenties

Een gedachte over “Hoefsie’s Hambo’s: Italiaanse Hamburger met Mozzarella

  1. bbqbastard zegt:

    Nu nog op de BBQ grillen en je hebt de perfectie 😉 Ziet er echt superlekker uit! Die staat ook al een eindje op mijn to do list. Met zo’n weer gaat hij waarschijnlijk vlot binnen! Dat vullen is inderdaad niet evident! Ik heb het ook nog geprobeerd met een soort tapenade erin… Sinds dan smeer ik de tapenade er gewoon op 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s