Hoefsie’s Hambo’s: Pittige Visburger

Dat burgers hip zijn, kan niemand ontgaan zijn. Of je moet echt onder een steen hebben geleefd de afgelopen tijd. Zelfs bij Albert Heijn wordt deze week aandacht besteed aan de burger met de “bouw-je-eigen-burger” campagne. Nou, dat advies heb ik zeker ter harte genomen! Dit keer heb ik een lekkere visburger gemaakt! Hieronder lees je hoe je dit zelf op tafel kunt zetten.

pittige-visburger-hoefsie-1

Niet alleen met vlees kun je lekkere burgers maken, je hebt ook super lekkere vis of vega varianten. Vandaag heb ik gekozen voor vis met een Oosters tintje. Het resultaat? Een lekker pittige, maar toch lichte maaltijd die je zeker aan je favo receptjes kunt toevoegen 🙂

Ingrediënten

Voor twee personen heb je nodig:

  • 250 gram witvis (ik gebruikte kabeljauw)
  • 1 eetlepel sambal (mocht je niet zo van pittig houden, gebruik dan iets minder sambal)
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 geroosterde (spelt)boterham, fijngemalen
  • 100 gram diepvries erwten
  • 50 gram waterkers (of rucola)
  • 4 mini naan-broodjes
  • Hummus naar smaak
  • Mangochutney naar smaak

Aan de slag!

1. Rooster de boterham en maal hem fijn in de keukenmachine. Schud het in een kom en zet even apart. Doe ondertussen de erwten in een pannetje en giet er kokend water over, laat dit een paar minuten staan.

2. Doe de vis in de keukenmachine, samen met de sambal en wat peper en zout naar smaak. Pulseer het tot een fijn mengsel. Meng het broodkruim, de erwten, twee eetlepels bloem en een scheutje (olijf)olie met de vis, en vorm met natte handen vier burgers.

3. Verhit een koekenpan met wat olie en bak de burgers goudbruin. Pas op: de burgers zijn minder stevig dan een vleesburger dus voorzichtig draaien. Bereid ondertussen de naan-broodjes volgens de verpakking.

4. Nu kun je de broodjes gaan opmaken! Snijd de naan-broodjes open, smeer er wat hummus op, beleg ze met de waterkers en leg een burger erop. Maak het af met wat mangochutney en smullen maar!!

pittige-visburger-hoefsie-2pittige-visburger-hoefsie-3

Heb je toch liever vlees? Deze burgers kun je ook prima maken met kip of (runder)gehakt. Het enige dat je echt niet mag veranderen is de mangochutney, dat smaakt echt zo lekker bij zo’n hartige burger! Enjoy 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s