Meatless Monday: Salade met gemarineerde courgette

Salades, een perfecte maaltijd voor in de zomer. Tenminste, als je ervoor zorgt dat het ook echt goed vult als een maaltijd. Met wat blaadjes ijsbergsla, tomaatjes en komkommer gaat dat niet echt lukken, of je moet een maag hebben ter grote van een pinda. De oplossing? Mega veel lekkere groenten erdoorheen gooien!

Salade-courgette-paprika-vis-hoefsie

Qua het lekker maken van salades zit ik een beetje tussen de “ik-pleur-alles-in-een-bak-en-hoop-dat-het-lekker-is” en de “ik-zorg-ervoor-dat-alle-smaken-en-structuren-perfect-in-balans-zijn” methode in. Dus in mijn salades zit altijd wel een lekkere hoofdpersoon, maar deze wordt vaak vergezeld met wat ik nog in de koelkast had liggen en wat op moest.

Vandaag is de hoofdpersoon gemarineerde courgette. Als je daar lekker veel van maakt, kun je het ook gebruiken om je boterham met hummus op te fleuren.

Ingrediënten

Voor twee personen heb je nodig:

  • 1 courgette
  • 1 paprika
  • 3 eetlepels olijfolie (hoe beter de kwaliteit, hoe lekkerder de courgette)
  • sap van een halve citroen
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd of vers)
  • 2 stukjes (wit)vis (ik gebruikte kabeljauw)
  • 1 zak gemengde sla
  • Eventueel nog wat blokjes fêta of hüttekäse als garnering.

Aan de slag!

1. Snijd de courgette met een kaasschaaf of mandoline in lange repen. Pak een grote kom, doe daar de olijfolie, het citroensap, de knoflook en de Italiaanse kruiden in. Roer het even goed door elkaar, en voeg dan de courgetterepen toe. Zorg ervoor dat alle repen bedekt zijn met het mengsel en laat het ongeveer 30 minuten intrekken in de koelkast.

2. Snijd de paprika in repen en gril ze even kort in een grillpan. Leg ze even apart.

3. Haal de courgette uit de koelkast en grill de repen tot ze de welbekende grillstrepen hebben. Leg ze ook even apart. Let op: gooi de overgebleven marinade niet weg!

4. Kruid de vis met peper en zout en wat dille (of iets anders wat je lekker vindt) en bak ze tot ze lekker goudbruin zijn.

5. Nu kun je beginnen met het opmaken van de borden. Begin met de sla, rangschik daarop de paprika, met daarbovenop de courgette, en maak je salade restaurant-waardig af door het visje parmantig bovenop je creatie te leggen. Sprenkel de overgebleven marinade over de salade, en strooi de fêta blokjes of de hüttekäse om de vis heen. Et voilà, je kunt aanvallen!

Mocht je mega honger hebben? Eet er dan een lekker stokbroodje bij. Enjoy!!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s