Recept: DIY cordon bleu

Met klassieke stukken vlees als slavinken, boomstammetjes en cordon bleu’s kan ik mijn vriendlief ontzettend bij maken. Het enige nadeel daaraan is, dat die klassieke stukken vlees in de supermarkt volgepropt zijn met veel zout, en kunstmatige prutjes. Dat klinkt vies, en dat is het ook 😉

Dus vandaag heb ik ervoor gekozen om gewoon iets meer moeite te doen en zelf zo’n klassieker te maken. Maar dan helemaal from scratch, zodat ik zelf kan bepalen wat er allemaal ingaat. Vandaar deze home made cordon bleu!

cordon-bleu-hoefsie-4

Een cordon bleu, wie is er niet groot mee geworden. Je hebt hem in verschillende varianten, maar de bekendste is de versie met ham en kaas. Ik heb twee versies gemaakt, een wat spannendere voor mezelf, en een klassieke (maar toch met een twist) voor mijn traditionele roomie. Het is wellicht wat meer werk dan een voorverpakt stuk vlees in je supermarktmandje mikken en klaarmaken, maar het eindresultaat is wel echt zoveel lekkerder!

Ingrediënten

Voor twee personen heb je nodig:

  • 2 (scharrel of biologische) kipfilets
  • 1 ei
  • bloem
  • panko (Japans broodkruim voor een lekkere krokante buitenkant, maar normaal paneermeel kan ook)

Voor vulling 1:

  • 25 gram fêta
  • 1 walnoot

Voor vulling 2:

  • 1 plakje parmaham
  • 1 plakje belegen kaas

Aan de slag!

1. Snijd de kipfilet horizontaal in, maar snijd hem niet helemaal door. Klap hem open, kruid hem met wat peper en zout en bak hem halfgaar in een koekenpan.

2. Maak de fêta vulling door de fêta fijn te prakken, de walnoot fijn te hakken en dit door elkaar te mengen.

3. Nu kun je met het vullen beginnen. Let op: gebruik niet teveel vulling, want dan druipt alles er tijdens het bakken uit.

4. Zit de vulling erin? Dan kun je gaan paneren. Strooi de kipfilets eerst in met wat bloem, haal ze vervolgens door een geklutst eitje en maak het af met de panko. Ik gebruik panko omdat je hiermee net een wat luchtiger korstje krijgt dan met gewoon paneermeel, maar dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik vond dit hele proces wel een beetje gefriemel omdat je niet wilt dat je vulling eruit valt, maar uiteraard heb ik dat wel over voor een perfect eindresultaat 🙂

cordon-bleu-hoefsie-1

5. Leg de kipfilets weer in de koekenpan, en bak de cordon bleu’s goudbruin en knapperig in wat olijfolie.

En daar ligt ie dan te shinen, je perfect sappige, zelfgemaakte cordon bleu’tje. Dit wordt in huize hoefsie weer een blijvertje want vriendlief heeft nog net niet zijn bord schoongelikt.

cordon-bleu-hoefsie-3

Serveer-tip: eet er wat zoete aardappel frieten bij en wat broccoli. Een lekkere traditionele AVG 🙂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s