Meatless Monday: Quinoa salade met erwten en geroosterde amandelen

De laatste tijd heb ik weinig quinoa gegeten. Waarschijnlijk heeft dat te maken met het feit dat mijn huisgenoot al misselijk wordt als hij het woord alleen maar hoort. Ik krijg het er bij hem dan ook echt niet in. Gelukkig komen er nog wat avonden in de week voor dat ik alleen mag eten dus dan sla ik ook meteen mijn slag: én even geen vlees én aan de slag met gekke granen 🙂

Zie hieronder het resultaat!

Quinoa-salade-hoefsie-2

Deze quinoa salade verhult eigenlijk het grote geheim achter mijn werkwijze in de keuken… Deze salade bestaat namelijk louter uit leftovers. SHOCKING! Nee hoor, eigenlijk helemaal niet zo boeiend. Maar ik ben wel altijd zo’n nerd die het niet over haar hart kan verkrijgen om eten weg te gooien. Mijn diepvries/koelkast/voorraadkast staan dus altijd vol met producten die ik voor verschillende doeleinden kan gebruiken zodat je op een onverwachte alone-time avond prima een lekkere maaltijd in elkaar kunt draaien. Genoeg geluld, aan de slag!

Ingrediënten

Men neme voor 2 personen:

  • 100 gram quinoa
  • 75 gram veldsla
  • 200 gram diepvrieserwtjes
  • 1 halve rode ui, fijngehakt
  • 1 handvol geroosterde amandelen
  • 1 handvol snacktomaatjes, in plakjes gesneden

Voor de dressing:

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel kwark
  • sinaasappelrasp naar smaak
  • 1 scheutje citroensap
  • peper en zout naar smaak

Aan de slag!

1. Spoel de quinoa af onder koud water. Kook hem vervolgens (eventueel in bouillon) gaar in ongeveer 10 minuutjes.

2. Doe de veldsla in een grote kom. Hak de ui fijn en doe hem bij de veldsla. Doe de erwtjes in een kommetje en giet er kokend water over, laat dit even een paar minuten staan.

3. Maak vervolgens de dressing, door alle ingrediënten bij elkaar te gooien en door elkaar te roeren. Simpel toch? Mocht je dressing te dik zijn, voeg dan nog wat water toe.

4. Rooster de amandelen in een droge koekenpan en laat ze vervolgens even afkoelen. Giet de quinoa af en doe hem bij het veldsla-ui mengsel. Giet de erwten af en doe ze ook in de kom erbij. Gooi de dressing eroverheen en meng de salade goed door.

5. Leg de salade op een bord, en maak het geheel af met de amandelen en de tomaten.

Klaar ben je! Ben je bang dat de salade niet genoeg vult, of staan er nog dingen in de koelkast die op moeten? Doe er dan nog wat fêta overheen of eet er een stukje vis bij. Liever wel vlees? Doe er dan nog wat spekjes doorheen, dat smaakt super lekker bij de scherpe uien en de zoet/frisse dressing. Genoeg opties om mee te variëren dus.

Quinoa-salade-hoefsie-1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s