Recept: Ontbijt to go

Het ontbijt is misschien wel de belangrijkste maaltijd van de dag, maar toch hebben (lees: maken) sommige mensen hier in de vroege ochtend geen tijd voor. Ik als snooze koningin begrijp dit als geen ander. Ik vind het namelijk veel belangrijker om tussen de wekkers door nog even weg te doezelen, om dan vervolgens de resterende tijd aan mijn uiterlijk te besteden en uiteindelijk de deur uit vlieg om de trein nog te kunnen halen. Met een knorrende maag dus…

Herkenbaar? Zorg dan dat je net als ik in het weekend wat tijd maakt om lekkere en gezonde ontbijtjes klaar te maken, die je in de vriezer kunt mikken zodat je er doordeweeks dus niet meer over na hoeft te denken. Mealprepping voor gevorderden 🙂

ontbijt-on-the-go-1

 Een ontbijt dat én gezond, én lekker, én makkelijk is? Het kan! Gezond door een uitgebalanceerde combi van granen, fruit en geen toegevoegde suikers. Lekker door de zoete bananen en friszure blauwe bessen. Makkelijk doordat je de porties in kunt vriezen en daarom in je tas kunt stoppen voor een ontbijtje in de trein, of voordat je gaat slapen in de koelkast legt zodat je het ’s ochtends alleen maar naar binnen hoeft te schuiven. Volgens mij ben je al lang overtuigd, dus hieronder het recept!

Ingrediënten

Voor ongeveer 8 porties heb je nodig:

  • 50 gram havermout
  • 50 gram quinoa
  • 3 bananen
  • ongeveer 200 gram blauwe bessen (of frambozen of gemixt rood fruit)
  • 500 ml (amandel)melk
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille extract
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 handjevol kokosrasp

Aan de slag

1. Verwarm je oven voor op 180 °C. Was de quinoa onder stromend koud water zodat je de bittere smaak eraf wast. Laat dit vervolgens even uitlekken.

2. Vet een rechthoekige ovenschaal goed in. Snijd de banaan in plakjes en leg ze op de bodem van de ovenschaal. Verdeel ook de blauwe bessen over de schaal.

ontbijt-on-the-go-2

3. Verdeel vervolgens de quinoa en de havermout over de banaan en blauwe bes. Hoe ‘netter’ je de ingrediënten verdeelt, hoe lekkerder je ontbijtje wordt 🙂

ontbijt-on-the-go-3

4. Mix de amandelmelk, de eieren, het vanille-extract en de kaneel in een kom. Giet het mengsel in een hoek van de ovenschaal. Giet niet te hard want dan drijf je alle ingrediënten naar 1 kant, dat is niet de bedoeling.

ontbijt-on-the-go-4

5. Strooi vervolgens de kokos over het mengsel en schuif het in de oven. Bak ongeveer 1 uur totdat de bovenkant mooi goudbruin is.

6. Laat het even afkoelen voordat je het aansnijdt, en snijd de ontbijt-taart in ongeveer 8 stukken. Zoals ik al eerder aangaf, dit ontbijt is zeer geschikt om in te vriezen, ideaal dus voor een ontbijt to go. Lekker met een klodder kwark en wat honing, enjoy!

ontbijt-on-the-go-5

Advertenties

Een gedachte over “Recept: Ontbijt to go

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s