Recept: Turkse Pizza à la Jamie Oliver

Op zondag hebben mijn vriend en ik vaak discussies over het eten. Hij wil het liefst iets halen, ik wil het liefste gewoon zelf koken. Maar ja, als hij mij hoort zeggen dat ik zelf iets wil koken, verwacht hij weer van allerlei experimenten of vieze gekke gerechten. Om het toverwoord van elke relatie er maar weer in te gooien: we zijn tot een mooi compromis gekomen met deze Turkse Pizza’s naar het recept van Jamie Oliver (met een beetje eigen toevoegingen en weglatingen). Het lijkt op afhaal eten, maar is toch gezond omdat je zelf kan bepalen wat er allemaal ingaat.

turkse-pizza-jamie-oliver-2

In mijn collectie kookboeken zijn eigenlijk twee mannen goed vertegenwoordigd: Jamie Oliver en Ottolenghi. Jamie gebruik ik voor de wat meer ‘traditionele’ gerechten, Otto voor de wat spannendere kruidencombinaties. Jullie voelen hem al aankomen: Otto wordt alleen maar voor de dag gehaald als vriendlief niet mee-eet, want dat is allemaal nog iets te spannend. Jamie daarentegen vergezelt me wat vaker in de keuken, deze gerechten zijn wat toegankelijker voor de traditionele eter. Maar toch zitten er verrassende elementen in zodat ik de eet-kaders van mijn huisgenoot wat kan verruimen. Een van de eerste dingen die ik dus gedaan heb toen ik ging samenwonen, is alle Jamie boeken erbij pakken en post-its plakken bij de gerechten die mogelijk in de smaak zouden kunnen vallen. Inmiddels is onderstaand recept een welkome maaltijd voor de zondagavond: snel, makkelijk, lekker en minder ongezond dan afhaal voer 🙂

Ingrediënten

Ik gebruik zelf altijd onderstaande ingrediënten, dus ik wijk iets af van het recept uit het boek. Wil je liever het echte recept klaarmaken? Lees dan het boek Jamie in 15 minuten, daar staat het originele recept. Onderstaande ingrediënten zijn voor vier pizza’s (2 personen).

  • 350 gram mager rundergehakt
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel rozemarijn
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 2 tenen knoflook
  • 1 scheutje citroensap
  • 4 (volkoren) tortilla’s

Ik heb er nog een frisse salade bijgemaakt van veldsla, komkommer, tomaat, verse munt en fêta.

Aan de slag!

1. Verwarm de oven voor op 240ºC.

2. Doe een scheut olijfolie in de pan, en bak het gehakt rul met het komijnpoeder, paprikapoeder en de rozemarijn. Voeg peper en zout toe naar smaak.

3. Voeg na ongeveer 5 min de knoflook en de tomatenpuree toe. Maak het geheel af met een scheutje citroensap en roer het geheel nog even door.

4. Verdeel het gehakt over de 4 tortilla’s en smeer het uit met de achterkant van een lepel. Leg de pizza’s ongeveer 5 minuten in de oven, pleur er een lekkere kwak salade overheen en voilá: je kunt aanvallen.

turkse-pizza-jamie-oliver-1

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s