Recept: Cannellinibonensalade met Parmaham

De Italiaanse keuken, ik hou ervan! Tijdens mijn vakantie in Toscane heb ik me dan ook volledig ondergedompeld in de eet- en drinkgewoonten van deze mooie streek. Daardoor genoeg inspiratie voor lekkere gerechtjes met een Italiaanse vibe, ik ga voorlopig maar even niet op de weegschaal staan 😉

recept-cannellinibonen-salade-hoefsie

Wat ik zo heerlijk vind aan de Italiaanse keuken, is dat je geen hele complexe gerechten hoeft te maken. Het gaat puur om de combinatie van een paar goeie smaken en je hebt een winnaar. Denk aan een heerlijke caprese, dat is enkel alleen een combi van tomaat, basilicum en mozzarella, en toch vreet je je vingers erbij op.

In de salade die ik vandaag gemaakt heb, gebruik ik cannellini bonen. Een grote witte boon die mega veel wordt gegeten in Toscane. Qua smaak een beetje vergelijkbaar met kikkererwten. Ze worden hier in Nederland gewoon verkocht in blikjes, prima dus voor in de voorraadkast om zo je salade net wat meer body te geven. Perfect dus voor een snelle, simpele en gezonde maaltijd 🙂

Ingrediënten

Voor twee personen heb je nodig:

  • 250 gram cannellinibonen
  • 75 gram rucola
  • 1 lente ui, fijngesneden
  • 2 tomaten
  • fijngehakte basilicum naar smaak
  • 8 plakjes parmaham

Voor de dressing gebruik ik altijd een scheut (goede!) olijfolie en een scheutje citroensap, afgemaakt met wat peper en zout naar smaak.

Aan de slag!

1. Spoel de bonen goed af en laat ze even uitlekken.

2. Meng de rucola, lente ui, tomaten (in blokjes) en de basilicum in een kom, en doe de dressing eroverheen. verdeel dit over twee borden.

3. Verdeel de cannellini bonen over de borden, en maak het geheel af met de parmaham. Je kunt de ham ook even heel kort bakken in de koekenpan, maar ik had zoveel honger dus dat heb ik maar even overgeslagen.

Geniet van je bordje Italië!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s