Recept: Courgetti met Mozzarella en Basilicum

Ik ben nog steeds in Italiaanse sferen. Dus bij deze een letterlijk bordje Italië met de kleuren rood, wit en groen. Een heerlijk licht gerechtje, en super gezond natuurlijk. Misschien wat minder vernieuwend, maar toch de moeite waard om met jullie te delen 🙂

courgetti-hoefsie-1

Courgetti is natuurlijk al helemaal niet meer zo nieuw en hip, dus velen van jullie zullen het vast al een keer gemaakt hebben. Ik had een verse courgette oogst van mijn ouders gekregen en vervolgens bij hen laten liggen in alle haast bij mijn vertrek naar huis, maar ik was inmiddels zo courgette-minded dat ik er maar gewoon een heb gekocht en heb verwerkt tot dit gerecht. Ik was natuurlijk erg benieuwd naar het smaakverschil van zo’n verse courgette van mijn geboortegrond, maar dat zal ik dus nooit weten (snik).

Ingrediënten

Voor twee porties heb je nodig:

  • 1 courgette
  • 200 gram tuinbonen
  • 200 gram kipdijfilet (zoooooveel lekkerder dan normale kipfilet)
  • 1 bolletje mozzarella
  • 1 bakje snacktomaatjes
  • Verse basilicum naar smaak (ik gebruik lekker veel)
  • Peper en zout naar smaak

Aan de slag!

1. Maak dunne reepjes van de courgette. Je hebt hier speciale apparaatjes voor, maar je kunt het ook zelf doen (duurt iets langer). Ik heb bijvoorbeeld eerst dunne plakken geschaafd met de kaasschaaf, en heb ze daarna in dunne reepjes gesneden. Dep de reepjes droog, kruid ze met peper en zout en leg ze op een ovenbestendig bord.

2. Snijd ondertussen de mozzarella en de tomaatjes in stukjes. Leg ze over de courgetti en schuif het bord voor ongeveer 10 minuutjes in de oven.

3. Snijd de kipdijfilet in blokjes en bak ze gaar in een koekenpan. Kook ondertussen de tuinbonen in ongeveer 5 minuten beetgaar.

4. Als de mozzarella lekker is gesmolten, haal je het bord uit de oven. Leg de tuinbonen en de kipblokjes erbovenop. Vervolgens kun je lekker riant gaan strooien met de basilicum, en laat drie blaadjes heel zodat je die lekker culinair bovenop je bord kunt leggen.

Helemaal lekker wordt dit gerecht met nog wat pijnboompitjes en parmezaanse kaas. Maar wel iets minder gezond natuurlijk 😉

Advertenties

3 gedachtes over “Recept: Courgetti met Mozzarella en Basilicum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s