Recept: couscous met falafel

Vandaag staat er een Midden-Oosters gerecht op het menu. De vakantie periode is nu echt voorbij, hoog tijd om weer even in een gezonde flow te komen. Weer gezonde gerechten, even wat minder biertjes doordeweeks en weer lekker naar de sportschool. Eens kijken hoe lang ik het volhoud 😉


Dit recept is ideaal voor na een drukke werkdag. Het is mega snel klaar en eventuele leftovers kun je de volgende dag lekker meenemen naar je werk als lunch. Wat wil je nog meer?

Ingrediënten

Voor twee personen heb je nodig:

  • 150 gram couscous
  • 200 gram tuinbonen
  • 150 gram spinazie
  • 4 eetlepels rode bieten hummus
  • 50 gram fêta
  • 1 schaaltje falafel balletjes

Aan de slag!

1. Doe de couscous in een schaal. Om te voorkomen dat hij gaat plakken, giet er een scheutje olijfolie bij. Giet vervolgens kokend water in de schaal, ongeveer tot de couscous 1 cm onder staat. Dek het af en zet het even weg.

2. Kook de tuinbonen in ongeveer 5 minuten gaar en giet ze daarna af. Bak ondertussen de falafel balletjes.

3. Scheur de spinazie in stukken en doe ze in een kom. Voeg vervolgens de couscous en de hummus toe, en meng het geheel door elkaar.
4. Pak een bord, leg daarop het spinazie/couscous mengsel, brokkel de fêta daaroverheen, gooi daar de tuinbonen bovenop en maak het geheel af met de falafel.

Lekker met een klodder Griekse yoghurt of tzatziki. Enjoy!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s