Recept: Ontbijtmuffins

Een muffin als ontbijt…. Je zou denken, dat eet je alleen maar als je een gigantische kater hebt en dus alleen maar vet en ongezond voedsel binnen kunt houden. Dat hoeft dus niet altijd het geval te zijn!

Vandaag heb ik een mega gezonde ontbijt muffin gebakken, die je makkelijk per stuk in kunt vriezen en je daardoor dus altijd een gezond ontbijtje in je vriezer hebt liggen. Dus hup, aan de slag op deze zondag en bakken met je bakkes!

recept-healthy-breakfast-muffin-hoefsie-1

Vroeg opstaan, ik ben er niet voor gemaakt. Zeker niet nu je toch begint te merken dat de dagen weer korter worden en het ’s ochtends steeds donkerder is. Er moet bij mij dus niet teveel misgaan, voorbereiding is daarbij het sleutelwoord. Om het mezelf nog moeilijker te maken, wil ik ’s ochtends altijd een goed en voedzaam ontbijtje om de dag goed te beginnen. Omdat ik als echte snooze koningin geen zin heb om daar veel eerder voor op te staan, maak ik vaak op zondag al een en ander klaar zodat dat me tijd scheelt op de doordeweekse ochtenden. Waaronder deze no flour no sugar no oil ontbijt muffins!

Ingrediënten

Voor ongeveer 12 muffins heb je nodig:

  • 225 gram havermout
  • 240 ml appelmoes (zonder toegevoegde suiker!)
  • 2 geklutste eieren
  • 100 gram honing of agave siroop
  • 180 ml (soya)melk
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 theelepels bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 2 theelepels kaneel

Aan de slag!

1.Verwarm de oven op 175 °C.

2. Als je weinig tijd of geduld hebt, kun je deze stap overslaan. Maar geloof me, het is wel de moeite waard. Verdeel de havermout over een bakplaat, en rooster het geheel ongeveer 5 minuutjes totdat de havermout goud/bruin kleurt. Super lekker voor de smaak! Laat het vervolgens even afkoelen.

3. Doe ongeveer 2/3 van de havermout in de keukenmachine en maal het tot een meel-achtige substantie. Zet dit even opzij.

4. Doe de eieren, appelmoes, honing, melk, en de vanille in een kom en klop het met een vork goed door elkaar. Spatel vervolgens de droge ingrediënten erdoorheen en laat het mengsel even 10 minuutjes intrekken. Eventueel kun je nog wat overige ingrediënten toevoegen aan de muffins die je lekker vindt, zoals gedroogd fruit, noten of stukjes pure chocolade. Voeg niet meer dan 100 gram toe, want dan raakt het mengsel uit verhouding.

5. Verdeel het mengsel over 12 muffin vormpjes, en bak ze gaar in 20-23 minuten. Laat ze even afkoelen en jij hebt voor 12 dagen ontbijt in huis 🙂

recept-ontbijt-muffin-hoefsie-3

recept-ontbijt-muffin-hoefsie-2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s