Recept: Broccoli Quinoa Salade

Vandaag staat er weer een gezond gerechtje op het menu. Een resultaat van de laatste restjes verse groente in de koelkast die toevallig op moesten. Aanschouw: een broccoli quinoa salade (die ik de volgende keer overigens met couscous zal maken) 🙂

Broccoli-Quinoa-Hoefsie-1Zoals je kunt zien, heb ik de broccoli helemaal fijngemalen, zodat hij dezelfde structuur krijgt als de quinoa. Verder heb ik de broccoli gewoon rauw door de salade gemixt, wat voor een erg lekker knapperig eindresultaat heeft gezorgd. Toch ga ik hem de volgende keer niet meer met quinoa maken. Quinoa heeft van zichzelf ook best een bite, en dat in combinatie met de knapperige broccoli maakte dat ik me net een konijn voelde.

Ingrediënten

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 1 grote stronk broccoli
  • 150 gram couscous (of quinoa als jij wel van knagen houdt)
  • 50 gram fêta
  • 1 rode paprika
  • peper, zout en citroenrasp naar smaak

Aan de slag!

1. Doe de couscous in een kom, voeg 1 eetlepel olie en kokend water toe tot de couscous net onder staat. Dek dit af en zet dit even weg.

2. Snijd de roosjes van de broccoli stronk en pulseer ze fijn in de keukenmachine. Niet te lang! Anders krijg je broccoli pap. Vind je het zonde om de stengel weg te gooien? Snijd hem in kleine stukjes, kook ze in bouillon en maak er soep van!

broccoli-quinoa-hoefsie-2

3. Meng de couscous, broccoli, paprika en fêta in een kom, en breng het geheel op smaak met peper, zout en citroenrasp.

Lekker met een stukje vis of een runderhamburger. Smakelijk!

broccoli-quinoa-hoefsie-3

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s