Recept: Hüttekäse Pannenkoeken 

Pannenkoeken, elke maaltijd wordt een feest met deze ronde heerlijkheden. Zoet, hartig, gezond of minder gezond, ik ben overal voor te porren.

Vandaag maak ik een variant met maar 3 ingrediënten, en ze zijn echt heerlijk. Zowel zoet als hartig te ‘beleggen’. Dus lees snel verder zodat je ze zelf kunt maken!
Het fijne aan deze pannenkoeken is dat je er alle kanten mee op kunt, en dus zowel als ontbijt, lunch of avondmaaltijd kunt eten. Ze zijn vrij neutraal qua smaak, waardoor het wel lekker is om ze met lekkers te beleggen.

Ingrediënten

  • 80 gram havermout
  • 200 gram hüttekäse
  • 2 eieren

Aan de slag!

1. Maal de havermout fijn in een keukenmachine tot een meel achtige substantie.

2. Voeg de hüttekäse en de eieren toe en kluts het geheel goed door elkaar in de keukenmachine.

3. Nu kan het bakken beginnen! Let op: de substantie is een stuk dikker dan normaal pannenkoekenbeslag. Zet een koekenpan met wat olie op het vuur en laat de pan goed heet worden. Schep wat van het mengsel in de pan en druk het een beetje uit tot je een wat groter rondje krijgt. Als de bovenkant ‘droog’ is, kun je de pannenkoek omdraaien. Wees voorzichtig, anders breekt ‘ie 🙂

Van het beslag kun je 4-5 pannenkoeken maken. Je kunt ze prima in de koelkast bewaren. Lekker om mee te ontbijten of mee te nemen naar je werk als lunch. Hieronder zie je hoe ik ze heb belegd!


Dit was mijn ontbijt: pindakaas met banaan (nomnomnom)

Lunchtijd! Wat plakjes gerookte zalm, bosui ringetjes en hüttekäse topping zorgen voor een lunch om je vingers bij af te likken:)

Wat is jouw favo topping??

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s