Recept: Bloemkool Tortilla’s

Hoewel ik dol ben op bloemkool met gekookte aardappelen en een sausje, ben ik ook altijd te porren voor een culinair experiment om zo mijn horizon te verbreden. Het resultaat? Bloemkool tortilla’s!

Bloemkool-tortilla-hoefsie-4Pannenkoekjes van bloemkool, weer eens wat anders. Ik moet zeggen, het is wel even wat werk, maar het resultaat is wel erg lekker. Maak het bijvoorbeeld eens als voorgerechtje bij een uitgebreid diner (of eet gewoon alles zelf op zoals ik gedaan heb ;))

Ik heb er een Scandinavisch tintje aan gegeven (dille en zalm), maar je kunt er natuurlijk meerdere kanten mee op. Bijvoorbeeld met koriander, mango en kip (oosters), of met komijn, falafel en tzatziki. Wie had 10 jaar geleden kunnen denken dat bloemkool zo veelzijdig is?!

Ingrediënten

Voor ongeveer 4 – 6 tortilla’s heb je nodig:

  • 1 middelgrote bloemkool
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels dille (of andere kruiden die je lekker vindt)
  • 1 scheutje citroensap
  • Peper en zout naar smaak

Houd wat bloem achter de hand voor als het mengsel te nat is.

Aan de slag!

1. Doe de bloemkool in een keukenmachine, en pulseer tot je een couscous-achtig mengsel overhoudt. Pas op: pureer niet te lang, want dan krijg je mousse. Knijp vervolgens zoveel mogelijk vocht uit de bloemkool, en doe het in een kom.

2. Voeg de eieren toe aan het bloemkoolmengsel, kneed dit even goed door. Voeg vervolgens de kruiden toe. Mocht het mengsel nog te nat zijn, voeg dan wat bloem toe.

3. Verhit wat olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Maak balletjes van het bloemkool mengsel en druk ze plat. Bak ze om en om gaar in de koekenpan. Pas op: draai ze voorzichtig om, anders breken ze doormidden.

Bloemkool-tortilla-hoefsie-2

4. Als de bloemkoolpannenkoekjes klaar zijn, kun je ze beleggen met een lekkere topping. Ik heb gekozen voor avocado, gerookte zalm en rode ui ringen. Om het helemaal lekker af te maken, heb ik er nog wat citroenrasp overheen gedaan, mega lekker!

Mocht je nog tips hebben voor andere lekkere toppings, laat het me weten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s