Recept: Home Made Pasta Bolognese 

Wat is het allerlekkerst om te eten op een regenachtige, herfstachtige dag? Juist, comfort food. Pasta bolognese is hier een ultiem voorbeeld van. Rijk van smaak, lekker warm en vol goede gezonde ingrediënten. Natuurlijk kun je de saus gewoon uit een pakje halen, maar zelf maken is natuurlijk veeeeel lekkerder. En laat ik daar nou toevallig een heerlijk receptje voor hebben 🙂

pasta-bolognese-hoefsie

Het heeft even wat voeten in de aarde gehad voordat ik deze pasta mocht maken thuis. Mijn huisgenoot heeft namelijk een “Pasta-Bolo-Trauma”. Ok Hoefsie, even tot 10 tellen, je beste begripvolle luistergezicht opzetten en achterhalen waar dit trauma vandaan komt. Na vele sessies kwam de grote doorbraak. Het trauma stamt uit zijn studententijd, waar hij in zijn studentenhuis alleen waterige saus met heel weinig gehakt en een grote kwak pasta voorgeschoteld kreeg (no offence voor de kok). En dat ook nog eens meerdere malen per week.

Met alle begrip voor dit trauma, zijn we na vele gesprekken toch een stapje verder gekomen. Met de belofte dat de saus niet waterig zou worden, het gehakt in overvloed aanwezig zou zijn en dat de snackbar tegenover als achtervang mocht dienen voor het geval hij het toch allemaal te zwaar zou vinden, mocht ik eindelijk aan de slag met mijn pasta bolo. En dat heb ik volgens het volgende recept gedaan:

Ingrediënten

Voor drie medium of 2 grote porties heb je nodig:

  • 350 gram gehakt
  • 3 plakjes pancetta of ontbijtspek
  • 4 stengels bleekselderij
  • 150 gram wortelen
  • 1 (rode) ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik gepelde tomaten
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 flinke scheut rode wijn

Tip: deze saus is ideaal om in te vriezen. Je kunt dus prima een dubbele portie maken zodat je altijd iets gezonds in de vriezer hebt liggen als je weinig tijd hebt om te koken.

Aan de slag!

1. Hak de knoflook en de ui in kleine stukken. Snijd de pancetta in dunne reepjes. Zet een pan met een dikke bodem op het vuur, doe er een scheutje olijfolie in en bak de knoflook, ui en pancetta ongeveer 3 minuten op halfhoog vuur.

2. Snijd ondertussen de bleekselderij en wortels in kleine stukjes. Doe ze in de pan en bak het geheel even goed door.

3. Blus het mengsel af met de rode wijn, en voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe. Draai het vuur laag, doe de deksel op de pan en laat de saus 1 tot 1,5 uur lekker doorsudderen.

4. Deze stap is optioneel, maar voor mij essentieel. Ik heb de saus in een blender gedaan en even kort gepulseerd. Waarom? Omdat vriendlief geen bleekselderij en warme wortel lust. Zucht. Even de ingrediënten onzichtbaar maken dus.

5. Bak het gehakt rul en voeg het toe aan de saus. Laat het mengsel nog even 5 minuten doorwarmen. Voeg peper en zout toe naar smaak. Serveer de saus met lekkere klassieke spaghetti of met gezonde (volkoren) speltpasta. Mogelijkheden te over!

Jullie zullen vast denken: is het gelukt? Is hij van zijn trauma af? Volmondig ja! Wel met een smak geraspte kaas eroverheen, maar goed, dit is al een hele overwinning. Super fijn voor mij, minder prettig voor de omzet van de snackbar 😉

pasta-bolognese-hoefsie

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s