Recept: Courgetti alla puttanesca

Volgens mij heb ik in een vorig leven in Italië gewoond. Ik ben namelijk DOL op de Italiaanse keuken. Pasta, pizza, risotto, ossobuco, tiramisu, insalata caprese, je kunt me er ’s nacht voor wakker maken. Laatst maakte ik een heerlijke spaghetti alle vongole (waar ik binnenkort het recept voor post), maar vandaag staat er een andere klassieker op het menu: pasta puttanesca.

courgetti-puttanesca-hoefsie-1

Pasta puttanesca betekent letterlijk: hoerenpasta. Toch leuk om te weten voordat je dat op tafel zet:) Het gerecht kenmerkt zich door de simpele ingrediëntenlijst. Het is een van de weinige maaltijden waar ik geen zout aan toevoeg, vanwege de vele smaakmakers als ansjovis, kappertjes en olijven. Om het recept net wat healthy’er te maken, heb ik in plaats van spaghetti courgetti gebruikt. Dan kun je er tenminste ongegeneerd een flinke dot geraspte kaas overheen mikken 😀

Ingrediënten

Voor twee personen heb je nodig:

 • 1 grote of 2 kleine courgettes (of natuurlijk 150 gram spaghetti)
 • 1 blik gepelde tomaten
 • 1 blikje ansjovis
 • 1 kleine rode ui
 • 1/2 rode peper
 • 1 teen knoflook
 • 2 theelepels oregano
 • 1 eetlepel zwarte olijven
 • 1 eetlepel kappertjes
 • eventueel wat verse peterselie

Aan de slag!

 1. Snijd de knoflook en de ui in kleine stukjes. Zet een koekenpan met een flinke scheut olijfolie erin op een halfhoog vuur, en bak de ui en knoflook totdat ze glazig zien. Voeg de rode peper toe en bak nog even kort door.
 2. Snijd de ansjovis in stukjes en voeg ze toe aan het mengsel in de pan. Bak het geheel even door tot de ansjovis is opgelost. Voeg daarna de gepelde tomaten en de oregano toe en laat de saus lekker even pruttelen op een laag vuur.
 3. Maak dunne slierten van de courgette met een spiraalsnijder. Mocht je deze niet in huis hebben, kun je ook met een kaasschaaf dunne plakken van de courgette schaven en deze vervolgens in dunne reepjes snijden.
 4. Voeg de kappertjes en de olijven toe aan de saus, en schep de courgette slierten erover. Verdeel het over twee borden, maak het geheel af met wat geraspte kaas en verse perterselie en je hoerenmaaltijd kan worden geserveerd! Buon appetito!

courgetti-puttanesca-hoefsie-2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s