Recept: Zoete aardappel gnocchi

Het is eindelijk langer licht buiten, ik heb het gevoel alsof ik uit een winterslaap gekomen ben! Tijd om weer uitgebreid de keuken in te duiken en wat inspirerende recepten met jullie te delen. Zoals deze zoete aardappel gnocchi bijvoorbeeld!


Dat ik verzot ben op Italiaans eten, moet geen verrassing zijn. Pizza, pasta, risotto, tiramisu, ik verorber het allemaal. Gnocchi is ook zo’n typische Italiaanse vriend die ik graag in de keuken verwelkom. Vandaag maak ik een iets gezondere variant van dit “aardappel/meel kussentje”, met zoete aardappel!

Weinig tijd? Sla dit recept dan over en maak bijvoorbeeld dit gnocchi gerecht.

Ingrediënten Zoete Aardappel Gnocchi

Voor ongeveer drie porties heb je nodig:

  • 300 gram zoete aardappel
  • 1 eidooier
  • 150 gram (spelt)meel + wat extra
  • zout en peper

Voor de “topping” heb je nodig:

  • 200 gram hüttekäse
  • 200 gram tuinerwtjes
  • 1 zak babyboerenkool of rucola
  • 2 eetlepels citroenrasp
  • Parmezaanse kaas
  • Verse peterselie naar smaak

Aan de slag!

1. Was de zoete aardappel, wrijf hem in met wat olijfolie, prik er wat gaatjes in met een vork en schuif hem in een voorverwarmde oven (200°) voor ongeveer 30-40 minuten.


2. Als de aardappel klaar is, haal de schil er dan af en stamp hem fijn met een stamper. Roer de eidooier erdoorheen en voeg het (spelt)meel in delen toe. Het deeg is klaar als het niet meer zo plakkerig is.

3. Verdeel het deeg in 5 porties, en rol ze 1 voor 1 tot een lange sliert op een bebloemd werkblad. Snijd er daarna “kussentjes” van, ongeveer 2 à 3 cm groot. Je kunt ze eventueel indrukken met een vork zodat je het bekende reliëf krijgt.


4. Breng een pan met ruim water aan de kook, en gooi de zoete aardappel gnocchi erin. Als ze boven komen drijven, zijn ze gaar. Leg ze dan even op een bord.

5. Kook de erwtjes gaar in ongeveer 5 min. Doe de hüttekäse in een kom en voeg de citroenrasp en de peterselie toe. Maak het geheel af met een beetje peper en zout.

6. Zet een koekenpan op het vuur en bak de zoete aardappel gnocchi lekker knapperig. Leg ze vervolgens op het bord, en voeg alle andere ingrediënten toe.


Voilà: een lekker lente-achtig en gezond gerechtje! Zelf gnocchi maken lijkt misschien veel werk, maar het eindresultaat mag er wezen! Als je weinig tijd hebt, bereid de zoete aardappel gnocchi dan zoals hierboven beschreven, maar vries hem dan in porties in na het koken. Zo heb je altijd wat achter de hand, en kun je snel naar deze gezonde variant grijpen als je een keer wat minder tijd hebt. Succes!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s